Onsdagen den 8 juli 2015 - Bågede

Mona peppade oerhört att få träffa Enöga vid Bågededammen, trots att vi upprepat poängterat för henne att varken han eller resten av dunderklumpsgänget troligen skulle vara kvar här. Icke desto mindre en historisk plats – det var här som Lejonel drabbade samman med Enöga, eller snarare med enögas sko, men Enöga vann tyvärr fajten genom att enkelt blåsa bort Lejonel och resten av Dunderklumpsgänget var alldeles för långsamma för att stoppa Enöga från att dra iväg därifrån med skattkistan. Han drog iväg mot nordväst, och dit är vi också på väg, på vår resa i Dunderklumpens spår.

Bågede

Bågede 1974


En kommentar:

  1. Åh va’ kul att få följa er resa i Dunderklumpens spår. Jag minns så väl när jag såg typ premiären i Östersund som 5-åring 1974. Och hur många gånger kasettbandet snurrat… Nu har jag även DVD och bok :-) Men var har du hittat platserna så pass exakt? Står ju inte på SFI’s sida? http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?itemid=4929&type=MOVIE&iv=RecordingPlace

    - Kommentar av Tina från Dunderklumpens land (nästan) — 2015-07-08 23:39


Leave a comment


» Senaste!
  • Hem