Torsdagen den 1 februari 2018 - Där

Taco

Där, bakom händerna och halvt inne i munnen, gömmer hon en tortilla. Efter några dagar med feber är hon nu redo och peppad på morgondagens resa till Jokkmokk imorgon. Se film i bilen, gå på marknad, titta på renar och gå på konsert med Sofia Jannok. Och eventuellt klättra i en snöhög. Alla tiders!


Fredagen den 2 februari 2018 - Folk

Hitta renen!

Enligt uppgift skulle det bli ännu trängre imorgon lördag. Men det här räckte, ändock på ett rätt mysigt vis. Femton minusgrader, en marknad med en lite högre kvalitet än den vanliga sommarplastmarknaden i var och vartannat samhälle, samt folk i kolt. Jokkmokks marknad, för 413:e året i rad.


Lördagen den 3 februari 2018 - Sekunder

Siretorp

Det tar cirka 30 sekunder att i lugn och ro åka från toppen av backen till liftstationen längst ner. Men de har fantastisk gott fika.


Söndagen den 4 februari 2018 - Backen

Backe

Bästa kompisen L med pappa C kom för bland annat lite pulkaåkning i midvinterkylan. Den Långa Rödhåriga har här just med berått mod kastat sig utför backen. Vi andra tittade på.


Måndagen den 5 februari 2018 - Sån

Saru

Nu var det länge sedan jag gjorde en sån här. Säg hej till Saru, tf befälhavare på U.S.S. Discovery. Är en kelpian, som har en unik biologisk förmåga att känna av fara. Star Trek: Discovery (2017-).


Tisdagen den 6 februari 2018 - Meter

Tak

Vi noterade att takreglarna i av den förra husägaren hemmasnickrade altanen sviktade lite. Jag noterade närmare en meter djup snö ovanpå taket. Bort.


Onsdagen den 7 februari 2018 - Najs

Smedsmyran

Jamen det här var ju en najs liten lunchtur.


Torsdagen den 8 februari 2018 - Fruktbröllop

Nöppelberget

När jag liks var i stan och jobbade passade jag på att svischa omkring på skidspåren där, innan hemfärd. De 20 minusgraderna på förmiddagen var nu blott tolv, så det var ju riktigt behagligt. Och utsikten från Nöppelberget kan man ju aldrig klaga på.

Hjärtan

Middag hemma. Efter veggogrytan (V skulle ha varit stolt!) bjöd Mona på efterrätt med mandelmasse-, mango- och chokladkladdkakehjärtan. Och vispgrädde.

8 feb

Ty den åttonde februari firar vi bröllopsdag. Fruktbröllop (4 år). (Det var ju frukt i efterrätten!)

Vi firar dock inte att mamma farmor gick bort denna dag för tretton år sedan. Jag saknar dig. Vi saknar dig.


Fredagen den 9 februari 2018 - Otäcka

Cloverfield

Efter att ha sett en före dettas svägerskas föreställning for jag hem och så såg vi The Cloverfield Paradox. Skönt med en rymdskräckis utan otäcka djur… Eller…


Lördagen den 10 februari 2018 - Toppen

Toppen

Här står hon, på toppen av Storklinten. Det är blandade känslor. Mest pepp inför nedfärden och hänförd över utsiken. Strax skulle hon dock bli varse en ny känsla i livet – höjdskräck – vilket hon hanterade så bra som hon kunde. Ner kom vi ju. Och hon hade lärt sig ohyggligt mycket idag. Stolt pappa.


Söndagen den 11 februari 2018 - Arrangera

Reason

Jag har en Spotifylista till vilken jag lägger till musik då och då som jag (i alla fall just då) tror skulle vara roligt att arrangera till kör (om det inte redan finns förstås). I mitt fall handlar det i så fall om att ta in musikverket i det utmärkta (men något dyra) musikskaparprogrammet Reason och börja knåpa. Vi får se om det kommer ut något verkligt från det här. Det var nio år sedan jag arrangerade något för kör.


Måndagen den 12 februari 2018 - Kodsnutt

Lua

Efter förslag från hyfsat ”närstående” logoped (som ofta använder Boo i sitt arbete) jobbar jag nu med att få Boo lite mer överraskat levande, för att få barnen att stanna kvar ännu längre i det appen gör, nämligen träna uttal och koartikulation. Så här kan en kodsnutt för animation se ut. ”Jamen det här går ju jättebra!”, säger Boo.


Tisdagen den 13 februari 2018 - Dagen

Semla

Det är den där dagen idag. Jag åt två. Givetvis som hetvägg.


Onsdagen den 14 februari 2018 - Hål

Hål

När ett hål, vari vi skyfflar ner den snö som fallit på vår garageuppfart, blir fullt, ja då får man gräva ett nytt hål. Och få en massa konditionsträning på köpet.


Torsdagen den 15 februari 2018 - Ljusare

Skärm

När vi nu går mot ljusare tider attackerar solen plötsligt min arbetsmiljö. Rutinen brukar vara att dra igen gardinerna, men idag hanterar jag det på ett lite trevligare sätt:

Ute

Efter lite skärmputs och lunch ger jag mig ut för en liten lunchtur. Anammar attacken. Inte dumt alls.


Fredagen den 16 februari 2018 -

Covenant

Efter en heldag nere i källaren var det mysigt att krypa ner i soffan med sin älskade och njuta av lite… rymdslakt. Alien: Covenant.


Lördagen den 17 februari 2018 - Stund

Färger

För x:e året gick vi idag ett folktåg under det som slutat heta Snow Pride. Under en bra stund såg jag bara regnbågsfärger.


Söndagen den 18 februari 2018 - Skattjakt

Jakt

I väntan på att S & N skulle komma och hälsa på arrangerade hon en skattjakt runtom i huset.


Måndagen den 19 februari 2018 - Prosit

tjo

Prosit.


Tisdagen den 20 februari 2018 - Högre

Tak

Idag gick jag högre. Skalade av ungefär två tredjedelar, resten fick utgöra tryckutjämning vid gång med skor på ömtåligt (?) tak samt halkbekämpning. Att gå på plåttak kan vara rätt halt. Jag skulle i och för sig landa rätt mjukt ifall jag halkade ner, snödjupet därnere är nu nästan två meter (tack vare nedskottad snö), men jag kände mig inte så värst äventyrlig just idag.


Onsdagen den 21 februari 2018 - Vrider

Snurr

Den här individen vet hur man sträcker och vrider sin kropp 180 grader i vilande tillstånd.


Torsdagen den 22 februari 2018 - Igen

Tak 2

Jamen då var man uppe på ett tak och skottade igen då. Denna gång med säkerhetslina runt midjan.


Fredagen den 23 februari 2018 - Klä

DSC_0482-01

Imorgon tänkte jag åka skidor från Skellefteå till Skelleftehamn. 17 kilometer ungefär. Det gäller att klä sig.


Lördagen den 24 februari 2018 - Tappra

Start

Ett gäng tappra gör sig redo för dryga en och halva milen till Skelleftehamn. Det låter inte så långt, men när termometern kryper under tjugistrecket glider inte skidorna så värst bra, vilket jag hörde flera medåkare kommentera. Kärvt, var ordet. Men jag kom i mål, bland de sista som vanligt, med den exakta tiden 1:32:37. Det tog elva minuter längre tid än sist. Men jag vann minsann ett par skidhållare i målgången!


Söndagen den 25 februari 2018 - Madrass

Backe

Vi skidade till en grusgrop fylld med snö att åka madrass i.


Måndagen den 26 februari 2018 - Sidenvägen

Papper

Ikväll var vi – kors i taket – inte sugna på någon form av Star Trek så vi rattade in en dokumentärserie om sidenvägen på UR Play. Sevärt.


Onsdagen den 28 februari 2018 - Bra

Lunch

Man har en rätt bra tillvaro när man kan följa med familjen och spontanäta lunch i byns kioskcaféloppis.


» Senaste!
  • Hem