Onsdagen den 17 april 2019 - Förföljd

Senaste-sidan rymmer inlägg för 45 dagar, så 45 dagar är lagom för en bl… förlåt nätdagbokspaus. Och den tror jag var välbehövlig. Jag är inte helt säker på att jag inte behöva pausa mera, men om jag inte försöker börja om igen nu så blir den här sidan tom på inlägg. Ack, den här besvärat tudelade känslan av vilja och behöva visa vad som händer utan att tränga sig på, låta den lära lilla skaran aktiva följare veta vad som händer samtidigt som jag inte vill känna mig förföljd.

Eventuellt är jag även påverkad över det faktum att jag tidigare i vintras blev varse om att hela min sajt (inklusive texter, bilder, sidor, mallar) i somras blev kopierad och upplagd på en sajt med kopplingar till stötande innehåll. Efter kontakt med diverse webbhotell och domänägare så är det borttaget (hoppas jag – iaf kopplingen – men är det en gång otillåtet kopierat kan jag tyvärr inte vara säker på att allt är raderat). Säkerheten på min sajt och domän har även höjts.

Åter till vardagen. Vår trädgård ligger i ett ogynnsamt läge när det gäller snöstormande nordanvindar, men en i ett gynnsamt läge när det gäller snösmältning. Det här fläcken är lika bred som den var hög för några veckor sedan.


Fredagen den 19 april 2019 - Planer

Dom njuter av våren. Och smider planer för sommaren.


Lördagen den 20 april 2019 - Före

I en brun snart grön-värld ligger vi steget före och monterat ihop en studsmatta. Tre meter bort ligger Idatjärn, ännu full av is.


Tisdagen den 23 april 2019 - Stooor

Folk sa att jag kommer märka stooor skillnad mellan mina femton år gamla löparskor och ett par nyköpta. Att jag typ rentav kommer att studsa fram. Nja. Men dom är ju snygga. Och bara det motiverar en smula att springa istället för att cykla, i alla fall när snön ligger kvar i skogarna, om än fläckvis, och för varje löp, i princip, så gör det mindre ont i knäna. Återstår ännu att se om de håller att springa 1,9 km i nio graders utförslutning ner i en gruva och tillbaka igen.


Onsdagen den 24 april 2019 - Smak

Studiecirkel nummer fem i konsten att odla bin. Smakprovning. Stor skillnad i smak beroende på när man ”skördar” honungen, och såklart från vilka växter som bina hämtar sin nektar.


Torsdagen den 25 april 2019 - Pärla

Allt som har minst ett hål igenom kan man förtjust blåsa såpbubblor med. Här en pärla.


Fredagen den 26 april 2019 - Lycka

Herr Bäver. Lycka till med att dämma upp Byskeälven den tiden på året då den flödar som mest.


Lördagen den 27 april 2019 - Våren

Våren.


Måndagen den 29 april 2019 - Våren 2

Våren 2.


Tisdagen den 30 april 2019 - Luddtuss

R skyddar kinden från hettan. Mona visar upp en luddtuss.


» Senaste!
  • Hem