Lördagen den 1 december 2018 - Blöta

Ja, vi hade ju bjudit in vänner till lite skridskoåkning, men sur-november bestämde sig för att komma tillbaka och blöta ner. Så det fick bli 100% inomhusaktiviteter.


Söndagen den 2 december 2018 - Tomte

En jordgubbsmer, en lysande tomte och en svartvinbärsbakelse. Tre bra grejer på en skyltsöndag.


Måndagen den 3 december 2018 - Trampar

Att äckel-sur-novembervädret håller i sig in i december ska inte påverka mig. Jag ger mig i ut i det kompakta mörkret och blötsnön, med P3 Historia i öronen och trampar mig de 1,7 milen förbi Ostvik och Frostkåge och några skogsbilvägar. Hej serotoninet och noradrenalinet.


Tisdagen den 4 december 2018 - Peppar

Okej, sur-november fick foten efter några dagar. Dags för snö som förhoppningsvis är här för att stanna. Peppar, peppar.


Onsdagen den 5 december 2018 - Frysning

Dagens träningspass var i paritet med gårdagens. Då hade det fallit en decimeter snö som lade sig rätt blöt på isen, men det är något med det där med att skotta upp skridskobanor har jag upptäckt. Så det blev en blygsam rundel (~100 m) på vår sida. Alltför blygsam tyckte jag efter ett par varv.

Så idag, efter att det hade fallit ytterligare en decimeter, skottade jag upp den lilla rundeln (~100 m) PLUS en raka på ~50 meter. Det mesta är en sjö ovanpå isen, men jag hoppas på frysning de närmsta dagarna.


Torsdagen den 6 december 2018 - Gryning

Nu när solen bara orkar sig en liiiten liiiten bit ovanför horisonten så ser man den mest då den lyser på trädtopparna. När gryningen direkt övergår till skymning.


Fredagen den 7 december 2018 - Milstolpar

Nu är det bara tio dagar kvar. Sankt Olovs kyrka i Skellefteå, tisdag 18 december klickan 19.00. En av julens milstolpar.


» Senaste!


  • Prenumerera!  • Hem