Tisdagen den 7 juli 2015 - Regn

Efter ett trevligt besök av semiskånsk bror och brorsdotter drar vi nu ut på husvagnssemester. Väderprogrosen säger regn, regn och åter regn men det ska inte hindra oss, ty målet denna gång är en resa i Dunderklumpens fotspår, från Öhn nära Strömsund, längs Ströms Vattudal, genom skogar, sjöar och vattenfall till fjällen. Jag hyser inte jättestora förhoppningar om att finna Enögas koja uppe på fjället, men vilken liten stuga som helst i närheten av Stekenjokk får duga som substitut.

Dunderklumpen

Skylten sitter på baksidan av vårt ekipage.


En kommentar:

  1. Åh, ska ni till Flata minsann! Där i Strömsund hade jag mitt första jobb efter utbildningen 1995 minsann. Orten kallas i folkmun för ”Flata” gissningsvis för att den ligger i slutet på en brant backe. Under 80-talet så satsade kören där på en välgörenhetskampanj och tryckte upp t-shirts för ändamålet, ”Flata for Africa”. De var lite före sin tid på sätt och vis kan man säga. Hälsa ”Thundering Fatty” som imdb döpt filmen till. Synd att jag inte skicka mer er min pendlarkudde av tempur på den sitter 70-talsörngottet i orange med Dunderklumpenfirgurerna på. Har även en docka av självaste Dunderklumpen, nånstans i nån låda… Det är vackert dit ni ska! Men antagligen myggigt. ”Mygga” blandat med babyolja funkar bra på en liten en :-) Hälsar surjamten från de sydöstrare delarna dock… / Tina

    - Kommentar av Surjamten Tina — 2015-07-07 12:03


Leave a comment


» Senaste!
  • Hem