Lördagen den 2 maj 2015 - Grillpremiär

Igår var det grillpremiär av det mer naturnära slaget. Nyhuggen ved, grillring i behov av renovering, sångsvansång och storspovtrill, videkissar häggknoppar, islossnimg och solnedgång. En grillivrig unge och en hungrig pudel (utanför bild).

Grill


Söndagen den 3 maj 2015 - EFIT #22

Dagen genom ett fisköga. Ett Foto I Timmen.


Torsdagen den 7 maj 2015 - Liv

Nu är det liv i luckan. Det tog bara några dagar för isen att helt försvinna från Idatjärn. Men så fort det fanns endast en några meter bred remsa med öppet vatten på norrsidan så kom kniporna och paddlade omkring. Kanske samma knipor som i fjol byggde bo i en av flottarna ute på tjärnen men som är alldeles för skvätträdda för sitt eget bästa – de flyr i panik så fort man visar sig uppe i trädgården. Nykomlingar i år är ett par krickor – honan ser ut som en gräsandshona men hannen har en ursnygg grön-brun-gul teckning på huvudet. Häromdagen siktades även en storskrakehona och eventuellt har jag sett en storskrakehanne också, men det kanske bara var ett kort rekognoseringsbesök.

Undervattensaktiviteten börjar även den komma igång. Spontana ringar på vattnet. Grodorna kanske?


Torsdagen den 14 maj 2015 - Bruna

Jag får rapporter att det börja grönska i stan. Här i Drängsmark har det börjat knoppas, men man kan ju glömma att ta en mysig och vårig naturbild med skirt gröna björkar och tussilagomättade gräsmattor. Jag var på vippen att publicera en bild från dagens utflykt till Ostträskets fågeltorn, men så fort jag framkallat bilderna ångrade jag. Eller okej. I litet format. För att inte trista ner blo… förlåt nätdagboken alldeles. Inklusive kalhygge, vilket i och för sig är bra, för innan kalhygget fanns där så fanns där bara en skog, och inget Ostträsk att se.

Ostträsket

Jag får återkomma när vi gjort ett återbesök då det bruna blivit grönare.

 


Fredagen den 15 maj 2015 - Galleri

De som har hälsat på hos oss har säkert noterat hallväggen pepprad med tavlor av olika slag och storlekar innehållandes bilder på Mona i olika slag och storlekar. Och den är ju fin, men jag har saknat något i vår källartrapp, så igår startade jag igång något jag skulle ha startat för länge sedan: ett star trek-galleri med allsköns posters, humorbilder, annonser, tecknat och annat. Nåt trevligt ska man ju ha att titta på när man går i den där trappen. Det sitter inte så hemskt mycket bilder uppe än så länge, men ambitionen är att det ska bli fler… Och det finns hur mycket vackert och roligt Star Trek-material som helst att finna, till exempel på Pinterest.

Trek


Lördagen den 16 maj 2015 - 15 år

ballonger

Idag fyller den här blo… förlåt nätdagboken 15 år. För exakt 15 år sedan tyckte jag det verkade vara en bra idé att skriva små krönikor över vardagen och lägga upp för publik exposé på det där relativt nya internet som sedan några år tidigare hade börjat bli populärt i stugorna. Det fanns redan då folk som skrev Nätdagbok eller Reload men det skulle dröja några år till innan begreppet Blogg myntades och folk till höger och vänster började skriva av sig om allt de tyckte var viktigt att dela med sig. Sen kom mikrobloggen Twitter och Facebook och Instagram och varför kommer jag nu osökt in på att jag tycker att alla som kan ska gå på vår vårkonsert nästa söndag?

Nåväl. När just den här blo… förlåt nätdagboken fyllde 10 år hade jag inte fru (dock a priori), barn, hus och två bilar så då hade jag tid att göra ett storslaget quiz i vilket svaren till frågorna fanns att finna bland tio års inlägg. Man kunde vinna två biobiljetter, gensvaret var enormt (typ 8 inkommande svar) och det var jämnt skägg i toppen mellan E och W. Pudeln fick avgöra:

Idag, när solen skiner och Mona längtar till Hökmark (men först ska vi göra klart och sätta upp vimplarna på hennes studsmatta), så får jag nöja mig med att lägga upp två likadana bilder på ballonger och hoppas att alla som läst så här långt utropar ett rungande GRATTIS i kommentarsfältet (klicka på länken under ”Dagboken”-taggen här under). HURRA! HURRA! HURRA!

ballonger


Måndagen den 18 maj 2015 - Slott

Så fort Mona fick se vimplarna vi tillverkat och satt på den i övrigt rätt fula studsmattan utbrast hon: ”Ooo! Ett slott!” Helt rätt.

Slott


Fredagen den 29 maj 2015 - EFIT #23

En helt vanlig EFIT-dag i den annalkande sommaren. Totalfokus på Mona. Bilder läggs upp allteftersom.

Edit: Upptäckte just att den officiella EFIT-dagen egentligen var igår, vilket var nästan tur eftersom idag är roligare.


Söndagen den 31 maj 2015 - Igång

En nygammal grillring. Tyska korvar som väntar på att bli randiga. Storskarvar i tjärn. En crossmotorcykel i fjärran. Myggfritt. Hammocken på väg upp. Nu är sommaren igång.

Eld


» Senaste!
  • Hem