Tisdagen den 1 januari 2019 - Nyårsdagen

Nyårsdagen 2019: Klart man bakar pepparkakor.

Nyårsdagen 2019: Klart man gräddar pizza.


Torsdagen den 3 januari 2019 - 2018

2018 års cykelkarta. Såsom jag hoppades för cirka ett år sedan så cyklade jag lite längre hemifrån 2018 men bättre kan jag ju. Hursomhelst, 66 turer (förra året 57) gav 877 kilometer (förra året 758) på 49,5 timmar (förra året 47). Enligt min utmärkta kartapp Locus har det krävts 148049 KJ på den tiden. Det är lika mycket som att lyfta lite drygt 15 ton en meter upp. Det du!

(Kartan visar förutom cykelturerna även löp- och skidrundor (knappt skönjbara i gyttret i centrala Drängsmark), vandringen till Byskeälven, samt en kanottur över Ostträsket.)


Lördagen den 5 januari 2019 - Jakt

Spår av räv och mård (bilden) på vår gård. Den Långa Rödhåriga läser att mården är ett favoritbyte för räven. Jakt pågår alltså. Bäst att hålla katten inne.


Söndagen den 6 januari 2019 - Skidtävling

Över tvåhundra tävlingssugna från när och fjärran drogs till Kågedalens skidklubbs skidtävling METSO Ungdomsspel i Drängsmark idag. Mona med nummer 45 i knatteklassen tog sig runt 600 meter och i upploppet fanns ingen tvekan.


Måndagen den 7 januari 2019 - La

Utan att egentligen veta så mycket om den så såg vi filmen La la land igår. Den var riktigt bra. Och den är bättre idag. Härligt med filmer vars känsla sitter kvar länge. Mycket tack vare musiken, fotot, storyn och regin. Tack för det!


Tisdagen den 8 januari 2019 - Cranium

Julens sista klapp har öppnats. Cranium Junior. Fullt spelbart. Tack Adlibris!

(Ja, det kom med posten idag. Ja, vi beställde före jul. Nej, vi förväntade oss inte att det skulle komma fram utlovad tid.)


Torsdagen den 10 januari 2019 - POG

POG. 90-talshajpen som gick mig helt förbi.


Fredagen den 11 januari 2019 - XZ3

Min tre år gamla mobil har en tid tydligt signalerat att den behöver gå till de sälla jaktmarkerna. Spruckna bakstycken (reparerade flera gånger), skräp i kameralinsen och framför allt en skärm som kajkar ur så fort den går lite varm. Så kan inte en apputvecklare ha det, så Bildligt talat AB har beställt en ny. Sony Xperia XZ3.

Det är förstås tillfredställande med ett arbetsredskap som fungerar, men gosh vad mycket auto-lull-lull den innehåller. Sensorer i princip överallt som startar upp appar från höger till vänster när man minst anar och vill det. Det tog en dag (?) för mig att hitta åt alla ”praktiska” features och stänga av dem och få en stabil, normalt kontrollerbar enhet. Dessutom är den skitstor och hal som en ål. Om den ligger på en yta som lutar en halv grad så åker den rutchkana nedför. I väntan på ett mindre halkigt skal så har jag satt på maskeringstejp på baksidan. Vi får se om även tejpen kommer att glida av.


Fredagen den 11 januari 2019 - Premiärstudsande

Premiärstudsande på Trampolinhuset. Farsan studsade försiktigt tänkandes på ryggkotorna. Men det var kul att halvdrunkna i foampiten.


Lördagen den 12 januari 2019 - Detta

Efter en eftermiddag och kväll med jobb så är det naturligtvis härligt att komma hem till fru och dotter. Men även detta…


Söndagen den 13 januari 2019 - Mumsade

Tjugo dagar efter jul dansade vi den ut. Och mumsade i oss (delar av) pepparkakshuset.


Måndagen den 14 januari 2019 - Plumsdjup

Här är vår trädgård. Ett hav i paus och djupfrysning mitt i stormen. Efter drivbildning fick skolbarnet bäras över plumsdjup snö.


Tisdagen den 15 januari 2019 - Tack

När himlen spruckit upp och snödjupet har fördubblats dröjer det inte länge förrän byns hjälte B har kört varv på varv med skotern runt elljusspåret och packat och spårat. Tack för det!


Onsdagen den 16 januari 2019 - Tjugo

Nu när det är ihållande kallare än minus tjugo grader ute både dag och natt så måste man ju passa på att leka med kokande vatten. (Samt frosta av frysen, dock ej samtidigt.)


Torsdagen den 17 januari 2019 - Måste

Elljusspåret, Byske. Jag ser ganska trött ut. Detta efter blott tre kilometer. Men det är 22 minusgrader ute, spåren är nydragna men mjuka och glidet och flåset är inte det bästa under dessa förhållanden. Ändå gör jag ett varv till. Det måste göras.


Fredagen den 18 januari 2019 - Rosorna

Frysen är härmed avfrostad. Rosorna på altanrutorna växer.


Lördagen den 19 januari 2019 - Medlem

Jag har haft tankarna på det länge. Men nu är det på rikt. Medlem i maskrospartiet.


Söndagen den 20 januari 2019 - Kom

E & M kom på någorlunda spontant lunchbesök. Vi recappade och åt fisksoppa, pepparkakshusrester och kanelbullekladdkaka. Några byggde även lego.


Måndagen den 21 januari 2019 - Provar

När hon ska hem från fritids provar hon nya vägar att ta på sig ytterkläderna. Det går ju sådär, men det är förstås bra att man provar.


Tisdagen den 22 januari 2019 - Spåren

Jag tog ett par varv längs elljusspåret i Kåge. Första gången ever, och det var upp till bevis om hur spåret håller för klass. Intrycket: löst, enkelt, kort, halvhjärtat underhållet men ändå uppspårat nyligen med skoter. En del av spåret var söndertrampat av hund (men husse/matte hade gått bredvid). Det ryktas även om ett stickspår härifrån ända till spåren kring Vitberget en mil söderut, och någon hade gått med turskidor åt det hållet. Jag provade det en bit. Måste undersöka om det verkligen leder fram till stan.


Onsdagen den 23 januari 2019 - Ut

Klart vi drar ut på en liten skidtur när Den Långa Rödhåriga fyller år.

Hoppträning.


Torsdagen den 24 januari 2019 - Ostvik

Det verkar som om jag är inne på att prova för mig nya lokala föreningsdrivna skidspår. Idag stod Ostvik på tur. På skylten stod det 2,5 kilometer, men det synar jag. Efter fyra varv och ett kortvarv (barnvarv?) på några hundra meter visade GPSen 8,4 kilometer.

Men ett hyfsat bra spår. Lagom hårt, ganska jämn terräng. Men kändes kort, just på grund av bristen på dramatiska höjdskillnader. Och januarisolen kämpade sig upp till ungefär tre decimeter ovan horisonten innan den ville sänka sig igen.

Den som kör E4 mellan Ostvik och Frostkåge och vet var hen ska titta kan se en sedan länge nedlagd slalombacke nedför Sjöberget. Ostviks elljusspår går runt Sjöberget. På nordvästra sidan kan man stanna och kika upp mot backen. Jag antar att backen en gång i tiden uppkom i en slags riksomvälvande Ingemar Stenmark-effekt men lades ner under åttiotalet då Svensson i pastelldressar längtade efter lite större fallhöjder. Det borde finnas en bok om Sveriges nedlagda slalombackar. Eller Sveriges kortaste slalombackar, vare sig de är nedlagda eller ingånghållna av kämpande ideella krafter.

Nåväl. Efter dessa drygt fyra varv i arton minusgrader var det dags att bromsa in och köra hem. Vilket spår testar jag nästa gång?


Fredagen den 25 januari 2019 - Mellan

Det såg ju mer eländigt ut än vad det var. Jag tror det var mest på grund av svårigheten att välja mellan Haribo push-up eller päronsplitt.


Lördagen den 26 januari 2019 - Rephelg

En av Skellefteå kammarkör stor andel sopraner, altar och tenorer och tyvärr en försvinnande liten andel basar samlades för en rephelg. Om sex veckor drar vi ut på en liten turné i kommunens byar – Byske, Boliden och… Bergsbyn? Tror jag. Det verkar inte helt spikat. Borde vara Burträsk tycker jag men sånt bestämmer inte jag.


Söndagen den 27 januari 2019 - Tillbaka

Solen tittade inte bara fram mellan molnen utan även in i vårt vardagsrum idag. Välkommen tillbaka, D-vitaminer!


Måndagen den 28 januari 2019 - Ännu

Ännu en skidbild. Bisterheten fortsätter. Men jag måste ut och röra på mig. Att det snöar och är minus 22 är inte längre något som känns konstigt. Däremot trögt i vanligt kall ordning, särskilt då spåren inte skrapats på ett tag.


Tisdagen den 29 januari 2019 - Löp

Är snön för ny och finkornig för en angenäm skidtur men benen längtar efter att få plågas så ger jag mig såklart ut på ett lite löp i snö.


Onsdagen den 30 januari 2019 - Heja

Jaja, längdträning i fluffig snö i förrgår, löpning i samma igår… Vila får man göra någon annan dag  ty är man i stan så måste man (jag) passa på att göra ett antal klicks i de meddelst pistmaskiner hårt packade spåren i vitbergsterrängen. Efter att börjat uppför Den Egentliga Solbacken vid skidstadion gjorde jag en bit av milspåret, gubbsjuan nedanför Nöppelberget, en bit av elljusspåret 3 km, glidit förbi den traditionella motionsstarten (bilden), ner förbi Eriksberg, ut på Sjungande dalens elljusspår 3 km, runt det och tillbaka ner till skidstadion. 12,59 kilometer. Heja mig.

Tyvärr lyckades jag inte ta en bild på mitt rejäla artonminusgradersiskägg efter fullbordat pass, ty mobilen pallade tydligen inte med kylan. Hrm.


Torsdagen den 31 januari 2019 - Likt

1979 bodde vi inte här. Men fyrtio år senare gör vi det. Mycket är sig likt, annat inte.


Lördagen den 2 februari 2019 - Hatten

Det finns två eldsjälar i Hökmark som håller upp skidspåret i Hökmark. Den yngre av dem sägs vara 77 år. 7,7 kilometer, välpackat, inga skoter-, hund- eller människospår i spåret. Hatten av!


Måndagen den 4 februari 2019 - Pulsa

Idag var det inte läge att ta sparken till bussen till stan. Det blev till att pulsa.


Tisdagen den 5 februari 2019 - Skrapa

På lördag planerar jag åka fyra och en halv mil från Boliden ner till Skellefteå. Klart man måste bättra på glidet en smula. Skrapa med skarp stålsickel och borsta med.metall- och nylonborste.


Onsdagen den 6 februari 2019 - Sápmi

”Det samiska folket bor i fyra länder och har ingen egen nationalstat, men den samiska flaggan har vajat i Norge, Finland, Ryssland och Sverige ända sedan 1986.

Den gemensamma flaggan är från 1986. Då godkändes den av av det Nordiska Samerådet vid en konferens i Åre. Flaggan är formgiven av Astrid Båhl från Skibotn, Norge och varken färger eller symboler är någon slump.

Cirkeln är en symbol för både solen och månen. Solringen är röd och månringen är blå. Flaggans färger, röd, blå, grön och gul kommer från den traditionella samiska dräkten, kolten.”

Text från http://www.samer.se/1146

Det är Sápmis nationaldag idag.


Torsdagen den 7 februari 2019 - Laddar

Jag har visserligen 131 kilometer i skidbenen hittills den här säsongen, men 44 kilometer cross country långlopp i övermorgon kräver sin laddning av fett och kolhydrater.


Fredagen den 8 februari 2019 - Betraktar

Poppy betraktar dagens inköp inför morgondagens strapats – tre snickers, en dextrosol, en flaska powerade, ny mössa, nya (varmare) skidhandskar, och några värmepåsar som ska hålla mobilen varm.


Lördagen den 9 februari 2019 - Malmstråket

Dom sa 44 kilometer, men GPSen sa 43. Precis som förra gången för sex år sedan så var de sista fem de tuffaste på sträckan, särskilt som högerpjäxans plastsula, det vill säga delen av pjäxans som sitter fast i skidan, höll på att lossna. Då får man staka så mycket som möjligt, vilket passar dåligt då det är där vi finner de längsta och brantaste uppförsbackarna. Min kropp är inte nöjd såhär efteråt  men min själ är supernöjd. Tid: 4h 32m, helt okej med tanke på omständigheter och förhållanden.


Söndagen den 17 februari 2019 - Pilligt

Lite papperspysslande. Perfekt när krasslet tvingar en att hålla sig hemmavid.

Pappan passar då på att papperspyssla han med, med en smula mer avancerad papercraft. Det här ska bli bryggan på USS Enterprise NCC-1701, såsom den framställts i originalserien på sextiotalet. Närmare hundra små pappersbitar att klippa ut, vika och limma ihop. Här har jag hunnit till bryggans golv, fundamentet till James T. Kirks stol samt kontrollstationen för navigation och roder. Det återstår fler kontrollstationer, stolar, väggar, dörrar, trappor, staket… Det är svårslaget pilligt. Den röda Red Alert-lampan i mitten av det svarta kontrollbordet är till exempel två millimeter på det bredaste stället.


Måndagen den 18 februari 2019 - Pärlar

Pysslandet fortsätter. Medan farsan fortsätter med Enterprise-bryggan pärlar hon hajar, rävar, stjärnor, hjärtan och – såklart – kaniner.


Tisdagen den 19 februari 2019 - Serpentinväg

Skomakaren Nilsson (stans numera enda skomakare) hade lyckats limma ihop högerpjäxan, och den höll de första nio kilometrarna på konstsnöspåret som slingrar sig som en serpentinväg längs Vitbergets backar. Ett litet kärt återseende på Moröhöjdens elljusspår blev det också.


Onsdagen den 20 februari 2019 - Drivor

Det är vackert väder, klar himmel och noll nederbörd. Vindar på uppemot tio sekundmeter vräker upp en del av Hemträskets snö på infarten till byn. Drivor på en stor del av körbanan blir till en utmärkt hastighetsbegränsare (för de som har vett respektera vädrets påverkan på trafikförhållandena, förstås).


Fredagen den 22 februari 2019 - Aldrig

Jag är inte helt förtjust i när temperaturen åker jojo så här. Från 25,8 minusgrader i morse till blott tre komma fyra sex timmar senare. Och när jag är framme i Skelleftehamn imorgon vid halvtolvtiden (fast jag siktar på kvart över elva) kommer det vara åtta plus. Jag har aldrig vallat skidorna för sådana temperaturer förut. Wish me luck!


Fredagen den 1 mars 2019 - Lagom

Lagom till min födelsedag (igår) flydde vi en bit norrut och sov över på en lantgård. Fint litet hotell, nyfikna får, stora hästar, busig vallhund, god hotellfrukost, för högt klätterträd, superhård skare, lagom långt skidspår, rangligt älgtorn med behagligt fika, halvtrist museum (inne i staden), smaskigt thaikäk, lagomt lång hemfärd, supervacker film med chips och skumtomteläsk.


Lördagen den 2 mars 2019 - Lilla

Sin pappas vana trogen var hon sist ut ur startfållan under årets Lilla Kraftloppet, men avancerade lätt och ledigt, helst då det var uppförsbacke, förbi ett stort antal medtävlande. Och efter 2,7 kilometer kunde hon spurta i mål, få sin medalj, banan och saft. Och avböjde blygt men artigt intervju med målspeakerns mikrofon.


Söndagen den 3 mars 2019 - Upp

Barnet: Jajaa, jag vet att skaren är hård, jag ska inte klättra högre upp.
Katten: Hur högt upp kan jag klättra innan grenarna sviktar?


Onsdagen den 17 april 2019 - Förföljd

Senaste-sidan rymmer inlägg för 45 dagar, så 45 dagar är lagom för en bl… förlåt nätdagbokspaus. Och den tror jag var välbehövlig. Jag är inte helt säker på att jag inte behöva pausa mera, men om jag inte försöker börja om igen nu så blir den här sidan tom på inlägg. Ack, den här besvärat tudelade känslan av vilja och behöva visa vad som händer utan att tränga sig på, låta den lära lilla skaran aktiva följare veta vad som händer samtidigt som jag inte vill känna mig förföljd.

Eventuellt är jag även påverkad över det faktum att jag tidigare i vintras blev varse om att hela min sajt (inklusive texter, bilder, sidor, mallar) i somras blev kopierad och upplagd på en sajt med kopplingar till stötande innehåll. Efter kontakt med diverse webbhotell och domänägare så är det borttaget (hoppas jag – iaf kopplingen – men är det en gång otillåtet kopierat kan jag tyvärr inte vara säker på att allt är raderat). Säkerheten på min sajt och domän har även höjts.

Åter till vardagen. Vår trädgård ligger i ett ogynnsamt läge när det gäller snöstormande nordanvindar, men en i ett gynnsamt läge när det gäller snösmältning. Det här fläcken är lika bred som den var hög för några veckor sedan.


Fredagen den 19 april 2019 - Planer

Dom njuter av våren. Och smider planer för sommaren.


Lördagen den 20 april 2019 - Före

I en brun snart grön-värld ligger vi steget före och monterat ihop en studsmatta. Tre meter bort ligger Idatjärn, ännu full av is.


Tisdagen den 23 april 2019 - Stooor

Folk sa att jag kommer märka stooor skillnad mellan mina femton år gamla löparskor och ett par nyköpta. Att jag typ rentav kommer att studsa fram. Nja. Men dom är ju snygga. Och bara det motiverar en smula att springa istället för att cykla, i alla fall när snön ligger kvar i skogarna, om än fläckvis, och för varje löp, i princip, så gör det mindre ont i knäna. Återstår ännu att se om de håller att springa 1,9 km i nio graders utförslutning ner i en gruva och tillbaka igen.


Onsdagen den 24 april 2019 - Smak

Studiecirkel nummer fem i konsten att odla bin. Smakprovning. Stor skillnad i smak beroende på när man ”skördar” honungen, och såklart från vilka växter som bina hämtar sin nektar.


Torsdagen den 25 april 2019 - Pärla

Allt som har minst ett hål igenom kan man förtjust blåsa såpbubblor med. Här en pärla.


Fredagen den 26 april 2019 - Lycka

Herr Bäver. Lycka till med att dämma upp Byskeälven den tiden på året då den flödar som mest.


Lördagen den 27 april 2019 - Våren

Våren.


Måndagen den 29 april 2019 - Våren 2

Våren 2.


Tisdagen den 30 april 2019 - Luddtuss

R skyddar kinden från hettan. Mona visar upp en luddtuss.


Lördagen den 4 maj 2019 - Ner

Mitt livs första löplopp gick ner i en gruva. 1.9 kilometer (jag valde bort 3 km) brant nedför i mörk slaskig grotta iförd varselväst, hjälm och pannlampa till 205 meter under jord (jag valde bort 400 m) och sedan uppför igen, precis lika brant och slaskigt. Det låter ju inte så kul, men jodå! Och mina knän höll, jag sprang om några och var åtminstone inte en av de med sämsta tiden.


Söndagen den 5 maj 2019 - Ut

Grovsopor i bil. Gammalt ska ut, inte lika mycket nytt (eller annat gammalt för den delen) ska in.


Måndagen den 6 maj 2019 - Snart

Det var majväder i april och aprilväder i maj. Snart sommar!


Tisdagen den 7 maj 2019 - Sen

Hämta barn på Fritte, sen timma.


Onsdagen den 8 maj 2019 - Täckt

Premiärturen. Två tredjedelar är ännu täckt av spröd is, minskar snabbt.


Torsdagen den 9 maj 2019 - Gapande

Ska man åka två timmar i bil tarvas gapande underhållning med Switchen.


Fredagen den 10 maj 2019 - Rad

Vi hamnade på skulpturparken i Umedalen. En av de häftigaste var en åttio meter lång rad av slitna kavajer som, högt bland tallarna, höll varandra i axlarna.


Lördagen den 11 maj 2019 - Tur

Nyfikna besökare och andra som i sällskap med ansvarig vill komma nära och titta på och inuti en relativ nära framtids bisamhällen på vår gård, får ta på sig en urtjusig magtröja med tillhörande bred hatt och slöja. Tur vi bor på landet!


Söndagen den 12 maj 2019 - Full

Förberedelserna i full gång.


Tisdagen den 14 maj 2019 - Svettigt

Nu tjuvstartar vi med filmmusik. Och vad passar bättre än att börja med den klassiska 20th Century Fox-fanfaren i acapellaform? Arrangerad av yours truly. Svettigt, av många anledningar.


Lördagen den 6 juli 2019 - MAD

Okej, vi fortsätter som om ingenting har hänt:

Min storebror prenumererade på tidningen Svenska MAD på åttiotalet. Jag läste och fnissade, tyckte det var lite väl mycket text här och var, men varje gång jag fick lov att läsa blaskan var det alltsomallt en trevlig upplevelse.

Idag for vi på en loppisrunda i några byar i den norra kommundelen. Där hittade jag en ”inbunden” årgång från 1987.

Nu fnissar jag.


Söndagen den 7 juli 2019 - Nedre

Nedre lådan. Är det okej att det ser ut så här?


Tisdagen den 9 juli 2019 - Nordanvinden

Gung

Nordanvinden fyllde inte direkt Byske havsbad, men det finns de som struntar i sånt.


Torsdagen den 11 juli 2019 - Park

Duvor

Teater i en park jag aldrig varit i förr.


Måndagen den 15 juli 2019 - Tjyvstartas

Piano

Min sommarledighet tjuvstartas med en oerhört slapp dag inkluderande Nintendo Labo-bygge av kartongpiano.


Tisdagen den 16 juli 2019 - Undersöker

Fontän

Hon undersöker en solkrets.


Lördagen den 20 juli 2019 - Här

Harsprång

Rätt vad det är så stannar vi till vid Harsprånget. Ingen har bott här på trettio år, då det sista huset fraktades bort. Men miljoner ettriga mygg huserar alltjämt här. Och en cachegömma som fylldes på med lite bytessaker.


Söndagen den 21 juli 2019 - Inte

Stadshus

Det är inte mycket kvar av Kirunas gamla fina stadshus.


Måndagen den 22 juli 2019 - Hills

Hills

The hills are alive / With the sound of music

”Kom då slöfockar!” gastade hon, på väg tillbaka ned mot Låktatjåkka efter en tur (inkl tältövernattning) till Trollsjön, en på flera sätt magisk pärla i fjällen nära Riksgränsen.


Tisdagen den 23 juli 2019 - Matade

I världens nordligaste djurpark tittade publiken hänfört på när djurskötare matade björnarna Salt och Peppar.


Onsdagen den 24 juli 2019 - Kobbfjord

Kobbfjord

Mer Norge. Kobbfjord.


Torsdagen den 25 juli 2019 - Tältnatt

Guoletisjaure

Vi lämnade Norge och tog ännu en tältnatt på kalfjället. I fonden ser vi Stor-Graddis.


Fredagen den 26 juli 2019 - Drar

Fläkta

När det hettar till ställer sig ett gäng bin vid ingången och meddelst vingslag drar in luft in i kupan.


Lördagen den 27 juli 2019 - Rund

Ballong

”Klimatflyktingar” för andra dagen i rad. Och uppblåsbara enhörningen Mild drabbades av interna skador och blev rund som en ballong.


Söndagen den 28 juli 2019 - Riggad

Slöja

Dags för en ordentligare koll av kupan. Riggad unge.


Måndagen den 29 juli 2019 - Till

Dit

För att förtydliga. Kör (skotern) till höger om du vill komma till:
Camp Caribo
Nyheden
Lillkågeträsk
Storkågeträsk
Sandfors
Stavaträsk
Jörn

Kör till vänster om du vill komma till:
Drängsmark
Ostvik


Tisdagen den 30 juli 2019 - Pustar

Fängelse

Det här såg ju eländigt ut. Men troligen sitter de här och pustar ut efter en heldag med barn som vill göra allt som… ja, sånt som barn vill göra med kaniner.


Onsdagen den 31 juli 2019 - Friends

Salt

Best friends @ Svedjan Ost & Café


Torsdagen den 1 augusti 2019 - Vips

Flyg

Hips vips satt vi i litet fyrsitsigt flygplan och spanade in Drängsmark från ovan. Tack för turen A!


Onsdagen den 21 augusti 2019 - Start

Nu har hon börjat ettan. Högst upp i den stolta skolbyggnaden. Så här såg det ut innan start.


Söndagen den 25 augusti 2019 - Guldet

Guldet från sydöstra hörnet av Drängsmark.


Söndagen den 1 september 2019 - 16 617

Vårt livs första honungsskörd, ympat och tappat och klart. Ett bisamhälle som fick bosätta sig hos oss efter midsommar gav ungefär 16 617 gram. Det tror vi är rätt bra. Nästa år skördar vi ännu mer.


Tisdagen den 3 september 2019 - Fast

En stund för mig själv. Då skruvar jag fast reglar (eller vad det kallas) på väggen som ska bli klättervägg.


Torsdagen den 12 september 2019 - Ner

De har tömt foderhinken. Dragit ner lösning på 18 kilo socker. Eller ”dragit ner”, eftersom vi bara hade en lagom stor foderhink så har de haft gott om plats för vildbygge. Kreativt! När vi skar bort allt nu inför vintern så blev de lite sura, men det var för deras eget bästa. Nu får ni gå i ide om ni vill.


Fredagen den 13 september 2019 - Klunga

Vad gjorde tjejerna när människorna kom och sabbade i deras boning? Jo, ett gäng flög och satte sig i en klunga på lysrörsarmaturen i snickarboden.


Torsdagen den 19 september 2019 - Första

Dagen inleddes med mitt livs första bistick, och avslutades (typ) med hennes livs första cellolektion.


Lördagen den 28 september 2019 - Dök

Det här dök jag ner i idag. Jag är stolt över att vi kunde lämna med relativt väl utfört uppdrag.


Fredagen den 4 oktober 2019 - Aj

Aj.


Torsdagen den 17 oktober 2019 - Poppy

Det här är Poppy. Veterinären har just upptäckt förtvinade muskler på vänster tass, och om ett tag ska veterinären även konstatera pålagringar på samma tass samt en käke som gått i två delar. Strax ska en krossad hörntand tas bort. Nu ligger hon på britsen, hon har just fått en spruta och hon är på väg bort i narkosdrömmarnas rike.


Lördagen den 2 november 2019 - Dig

Saknar dig, mamma.


Söndagen den 3 november 2019 - Hann

Hoppsan. Vi hann visst inte riktigt med.


Torsdagen den 7 november 2019 - Sockersnö

Det går ju ganska trögt att cykla i halvdecimetertjock sockrig snö. Jobbigt, men skönt när det över!


Fredagen den 8 november 2019 - Raseri

Hon är full av raseri. Ingenting du säger kan få henne att sluta.


» Senaste!
  • Hem