Fredagen den 1 september 2017 - Tilltäppt

Mick

Produktionen fortsätter… En massa vokal-konsonant-stavelser är färdiganimerade, men många behöver spelas in på nytt (med efterföljande tajmingjusteringar). Det är bara att invänta normal röstklang. Just nu låter den lite tilltäppt.


Lördagen den 2 september 2017 - Benen

Maskin

Efter en otroligt mysig dansföreställning behövde benen sträckas på i lekparken utanför Hallen på Nordanå.


Söndagen den 3 september 2017 - Pågår

Sal

Röjning längs stranden pågår. Det kan lätt bli som en sal mellan sjö och backe, med glitter och sol som strilar uppifrån och från sidan. Vi måste bara röja lite mer.


Måndagen den 4 september 2017 - Viljan

Gå

Tripp, tripp. Det låter från altantaket. Någons fötter är däruppe. Och någon kvittrar. En katt spärrar upp ögonen och spanar. Varifrån kommer det? En katt måste undersöka. Synd att någon släppt ned gardinerna för att inte solen ska göra det alltför hett härinne. En katt försöker strunta i det och kravlar sig in innanför. Det går ju om man bara har viljan.


Tisdagen den 5 september 2017 - Förstapriset

Vann

Det är inte varje dag, inte nån gång varje vecka eller månad eller ens år man vinner nåt. Men så plötsligt händer det. Dessutom på egna meriter. Man skulle, under hela juli och halva augusti ta en bild på sig själv på minst tio av de platser som tas med i Visit Skellefteå sommarbroschyr, hashtagga bilden med platsen samt #staycationskellefteå, och lägga upp på Instagram. Rolig tävling. Arton bilder blev det. Förstapriset var ett presentkort på 5000 kronor i butikerna i centrala staan. Ett par vandringskängor av kvalisort blev det till en början.


Onsdagen den 6 september 2017 - Lägga

Joy

En tjej leker förtjust med den där appen som farsan har gjort. Och vi konstaterar att man inte behöver ha uttalssvårigheter för att få ut både nöje och nytta ur den. Vi lägger S. Hur låter den? Sssss. Hur låter den där runda bokstaven då. Ooooo. Okej. Om man lägger ihop S och O, hur låter det då? Toooo. Soooot. Tsooo. Sooo. Ja! Men svårt! Att lägga ihop bokstäver eller ljud till abstrakta stavelser är inte det enklaste för en femåring. (För jag tror inte hon vet vad ett so är.) (Att hon ville ha plattan uppochner gjorde det ju inte lättare.)


Torsdagen den 7 september 2017 - Fontän

MOV_8926_000038-01

En fontän skulle invigas. Det var varmt vatten, färg, musik, mystik, dansare, eld, och fyrverkerier. Tjusigt!


Lördagen den 9 september 2017 - Plinkar

Leif

Här sitter han och plinkar på ett piano. Framför sig har han en kör. Bakom sig har han en älv.


Måndagen den 11 september 2017 - Städat

Karta

Wall-E har städat idag,precis som varje måndag, onsdag och fredag. Dock ej hela övervåningen – hon har tittat in i Monas rum men har inte rullat in där. Sen for han in i köket och knuffades lite med kattens matskål.


Torsdagen den 14 september 2017 - Batterifabrik

Northvolt

Jag beklagar djupt två dagars frånfälle.

Här sitter 850 skelleftebor och hoppas på att det nya bolaget Northvolt ska välja deras (vår) stad (och inte Västerås) att bygga deras gigantiska batterifabrik i.


Fredagen den 15 september 2017 - Städat

Städat

Wall-E har städat igen. Den här gången fick han dammsuga i Monas rum, bortanför soffpallen och bakom baslådan bredvid teven. Av någon anledning har vi dragit ut kylen och frysen ur sina platser i köket – det är de som står mitt på köksgolvet.


Lördagen den 16 september 2017 - Kompis

Kompis

På badhuset fick Mona en kompis idag. Så här glad över det blir man.


Söndagen den 17 september 2017 - Rönn

Klätter

Efter ett besök till fågeltornet, fruktlöst blåbärsletande samt kyrkovalsröstande så var hon tvungen att klättra lite i en rönn.


Måndagen den 18 september 2017 - Vek

Origami

På kvällen invaderades huset av pysseltanterna. En av dem vek papper.


Tisdagen den 19 september 2017 - Ljud

Ljud

På engelska ee, ah, oo, brittisk engelska er eller aw samt amerikansk engelska eh eller ur, följt av en konsonant; p, b, t, d, k, g, s, z, f, v, sh, ch, m, n, l eller w. Etthundratolv stavelser inspelade. Imorgon ska de sju ljudfilerna innehållandes dessa stavelser huggas upp och bli tvåhundratjugofyra stycken, en lång och en kort av varje stavelse.


Onsdagen den 20 september 2017 - Jävlaranamma

Flytt

Med några långa brädor, såpa, en halvbra vinch, en halvbra domkraft och lite jävlaranamma så har jag och svärfar lyckats göra den här skittunga pjäsen en långsideslängd och två kortsideslängder på en varierat sluttande gräsmatta. Det tog sju timmar.


Torsdagen den 21 september 2017 - Mörkret

Mörkt

Det kändes som nypremiär, ty det var kanske ett par veckor sedan. På med strålkastaren och ut. En raksträcka på asfalten genom det svarta. Efter drygt en halvmil svängde jag in i skogen för färden tillbaka till byn. Mörkret kommer närmare inpå, inte minst bakifrån och den naturliga följden är att det då går fortare.


Fredagen den 22 september 2017 - Fel

Hus

I det här perspektivet ser det mesta helt fel ut. Lekstugan jag står på är inte alls sådär lång, vårt hus är inte alls sådär litet, Den Långa Rödhåriga är inte alls sådär tjock och grannens hus, träd och stolpar lutar inte alls sådär. Däremot är det helt korrekt att det ligger ett rep på vårt tak. Det har gått arton månader sedan jag för första gången tänkte tanken att kanske ta bort det.


Lördagen den 23 september 2017 - Gick

Klubban

Efter 90 tuffa minuter på klädbytardagen på travet så fiskade hon upp en klubba ur en fiskdamm på coop. Sen gick det som det gick.


Söndagen den 24 september 2017 - Manliga

Såga

Nu gör jag sånadär manliga saker igen. Sågar och kapar.


Måndagen den 25 september 2017 - Julafton

discovery.0-01

Idag kunde man se nyproducerad Star Trek för första gången på tretton år. Star Trek Discovery utspelas tio år innan Jim Kirk drog iväg på sin femårsresa såsom beskrevs för amerikanska tevetittare år 1966. Det är lilla julafton för mig och massor av Trekkies världen äver.


Onsdagen den 27 september 2017 - Hej

Hösten

Hej höst.


Fredagen den 29 september 2017 - 30

TNG 30

Igår (torsdag) var det exakt 30 är sedan Starten Trek: The Next Generation har premiär. Originalserien från sextiotalet i all ära, men TNG gjorde Star Trek-universumet så omfattande som det är idag.


Lördagen den 30 september 2017 - Slut

Teve

Lördagsgodiset är slut, men teveprogrammen är det inte.


» Senaste!
  • Hem