Onsdagen den 1 januari 2020 - Skjuta

Är det ett nyårslöfte att försöka hålla denna sida levande detta är, åtminstone fram tills att bl… förlåt nätdagboken fyller 20 år i maj?

Ett tecken på framtidshopp är i alla fall att vår äkta och perfekta gran, tagen från egen tomt, har börjat skjuta skott. Den lever och frodas!


Fredagen den 3 januari 2020 - Torkat

När nästan samtliga i den ”kompletta” färgskalan små lättdegar har torkat till halvhårda klumpar kan man droppa i några droppar vatten så blir de som nya igen efter någon dag.


Lördagen den 4 januari 2020 - Sortera

Dagens dagsverke: sortera 200-ish stycken nummerlappar skidklubbvist i påsar inför Kågedalens Skidklubbs skidtävling Metso Ungdomsspel imorgon.


Söndagen den 5 januari 2020 - Lyckan

Kanske lite väl kort med 600 meter, hon löpte så fort hon kunde och kom i mål med lyckan i behåll.


Måndagen den 6 januari 2020 - Såg

Jag, Den Långa Rödhåriga och två vänner gick på bio och såg den senaste Stjärnornas krig-filmen, eller Star Wars – The Rise of Skywalker som den också heter. Den var bra, även om jag slumrade till i mitten av filmen samt fick träsmak i rumpan mot slutet.


Tisdagen den 7 januari 2020 - Banan

En god vän till henne kom och hälsade på. Tog med sig skrillorna. Ändå bra att allt slit med att skotta upp banan betalat sig med en liten, liten andel (förutom att skottningen innebär en god grad av styrke- och konditionsträning).


Onsdagen den 8 januari 2020 - Apa

Apa på Skellefteå museum.


Torsdagen den 9 januari 2020 - Lyxig

Jullovet slut, vårterminens första skoldag. Därtill även en ny termin på kulturskolan och andra terminen av minicellokursen för förstaklassare. Av fem klasskamrater så var endast hon där och fick lyxig privatlektion.


Fredagen den 10 januari 2020 - Varv

I förrgår regnade det men efter det sjönk temperaturen nedanför nollan och den har hållit sig där och då blir isen så här blank och hård och fin. Lite bucklig på sina ställen men fullt åkbar. 36 varv blir dryga sju kilometer skridskoåkning.


Lördagen den 11 januari 2020 - Ner

Efter att framgångsrikt ha finslipat plogningstekniken var hon redo för stora backen. Första halvan gick utmärkt, andra halvan med dess måttligt till kraftiga lutning var på gränsen till lite för spännande. Men ner tog hon sig och ville verkligen inte ha mer hjälp än absolut nödvändigt.


Söndagen den 12 januari 2020 - Ingenting

Nu har Folkets hus i Drängsmark haft sin julgransplundring. (Inkl teater om häxan Ingenting.) Det har inte vi.


Måndagen den 13 januari 2020 - Hejdå

Det var ju tydligen tjugondedag knut idag och inte igår, så då fick man se julgranen och jättestora julstjärnan genom vardagsrumsfönsterdjungeln en dag till. Win! Men ikväll, då släcks detta för sista gången denna säsong. Hejdå julen.


Tisdagen den 14 januari 2020 - Omstart

Den här entiteten gjorde omstart idag. Nygamla sånger.


Fredagen den 17 januari 2020 - Ändå

Så värst mycket skidåkning blir det inte, på grund av den där temperaturen som dansar över och under nollan om vartannat.

Så värst mycket springa blir det inte heller av. Löparknät gör sig påmint.

Kvar finns cykeln. Lite trist med tröga dubbdäck och att en är tvungen att bylsa på sig så mycket kläder för inte bli nedkyld av fartvinden. Men ändå.


Lördagen den 18 januari 2020 - Pannkaka

Jag steker det som allmänt, i den landsända jag bor, heter plättar, men som jag kallar pannkaka.


Måndagen den 20 januari 2020 - Äntligen

Det kom snö i helgen, rätt mycket. Kanske ett par decimeter. Jobbigt att skotta, men vi är ändå djupt tacksamma över denna skänk. Ända tills beskedet om att temperaturen åter ska skjuta i höjden under en dag eller så. Natten till imorgon ska det bli sju plusgrader. Det borde förbjudas. Två decimeter snö kommer att först förvandlas till cirka en decimeter slask och vatten, sen ett par centimer stenhård is när tempen äntligen sjunker under noll igen.

Jag beslutar mig för att dra in till stan och åka lite skidor, innan det är försent. Det blev en mil. Helnöjd kille.


Lördagen den 25 januari 2020 - Slajmets

Helgen gick i slajmets tecken.


» Senaste!
  • Hem