Torsdagen den 1 mars 2018 - Sång

Tårta?

De ”väckte” mig på sängen med sång och mitt livs största chokladboll.

Linjer

Innan jag toppade det med en liten filtallrik fick jag pyssla lite.

Ute

Men ge mig ut på skidor, det fick jag göra själv.


Fredagen den 2 mars 2018 - Luktar

Progress

Okej. Dagens skärmbild från BingDailyImage är ruskigt snygg, men det är inte den evigt åkande progressbaren som försöker uppdatera Spotify. Den vill inte sluta. Det luktar inkompetens lång väg.


Lördagen den 3 mars 2018 - Mållinjen

Mål

Det här är ungefär tredje gången hon passerar mållinjen. Nästa år kör hon långloppet, 2,7 kilometer.


Söndagen den 4 mars 2018 - Stirrade

Stirra

Jag åt upp en chokladbollsbit (från tidigare i veckan). När den var uppäten satt hennes lejonunge där och stirrade besviket på fatet likt en suktande pudel.


Tisdagen den 6 mars 2018 - Bättre

Hem

Idag skolkade jag från körrepetitionen för att kunna gå på teater. T bjöd, eller snarare energibolaget hon jobbar på. Pjäsen Masjävlar var omskriven till västerbottniska förhållanden. En av de bättre pjäserna jag sett på Västerbottensteatern, trots vissa skådespelares överartikulation som förtar en del av det uttryck som jag tror är tänkt att de ska förmedla.


Onsdagen den 7 mars 2018 - Scrolla

Ljus

Jag har hört eller läst om att mobilljus i sängen påverkar sömnen. Men det är ju så förbaskat svårt att låta bli. Särskilt när man har ”all tid i världen” att ligga och scrolla, scrolla, scrolla…


Torsdagen den 8 mars 2018 - Topp

Här

Så var en här igen. Vy söderut från Stor-Klintens topp.

Jag tog ledigt från jobbet och lyckades dra med hela familjen till Storklinta idag. Det är ju ändå sportlov. Den här gången var det skidträning mera i Monas takt. Svänga, ploga och åka lift själv. Och få köldskador på kinden.


Fredagen den 9 mars 2018 - Grejer

Korg

Sitta i en korg och prata i telefon med mormor, det är grejer det!


Lördagen den 10 mars 2018 - Nöjd

Tårta

Kusinen var hyggligt nöjd med sin egen tårta.


Söndagen den 11 mars 2018 - Nederbörd

Skotta

Det har varit några veckor med lite nederbörd, men nu äntligen kom det mer snö. Vår lokala väderstatistiksida påpekar snällt att vi faktiskt inte har snörekord detta år, men det är i alla fall ett råge-rekord för oss som boende i eget hus. Vi forsätter skotta, och än så länge har vi ställen att lämpa av snömassorna.


Måndagen den 12 mars 2018 - Klippa

Klipp

Ett terapiarbete jag uppskattar är att klippa och klistra olika typer av papercraft. Här klipper jag och min partner-in-crime ut delar till en Rainbow Dash från My Little Pony: Friendship is Magic.


Tisdagen den 13 mars 2018 - Tumstock

95

Jag fick för mig att sticka ner en tumstock i snön.


Onsdagen den 14 mars 2018 - Tunnlar

Hej

Okej, i hagen är snödjupet bara cirka 85 centimeter men det räcker för att kunna gräva tunnlar.


Fredagen den 16 mars 2018 - Lunchtur

Lunch

Ännu en lunchtur i ”vildmarken” runt hörnet.


Lördagen den 17 mars 2018 - Färger

Alice

Medan jag körde omkring på stan och letade dörrtrösklar så gick hon och hon på teater. På vägen in i Underlandet fick publiken passera en tunnel med allköns ljus och färger. Coolt.


Söndagen den 18 mars 2018 - Gubbe

Gubbe

Nu hälsar en gubbe alla drängsmarksbesökare välkomna. (Nu, knappt 24 timmar senare, har han tyvärr tappat en bit av munnen, lite hår och några knappar på magen. Och näsan är på gång…)


Måndagen den 19 mars 2018 - Katt

Katt

Konsten att göra en katt av en lila ballong, en tuschpenna och lite rött snöre.

 


Tisdagen den 20 mars 2018 - Åttiotal

Kasettband

Jag har plockat fram en bandspelare och en banankartong fylld med gamla kassettband från förritin (och då pratar vi tidigt åttiotal och framåt). Tidsresor hela dagarna!


Onsdagen den 21 mars 2018 - Resultat

Bilar

Jag bara visar den här. Jag berättar inte vad den är till för. Det kommer att visa sig. När vi har ett resultat.


Torsdagen den 22 mars 2018 - Pinchos

Pinchos

Ett sent firande av födelsedag ägde rum på Pinchos, där man inte behöver skämmas över att sitta med mobilen, i alla fall inte den som beställer maten. Och en massa saker för en femåring att titta på.


Fredagen den 23 mars 2018 - Smällde

Dash

Igår köpte vi en tröja. Idag smällde vi dit en Power Rainbow Dash. Skitnöjd tjej.


Lördagen den 24 mars 2018 - Äggkonst

Ägg

Igår tjyvvstartade vi påsken med lite äggkonst. Här kombinerat med andra typer av kultur.


Söndagen den 25 mars 2018 - Tionde

Fart

E är härmed, efter några veckors lågintensiv träning, Sveriges tionde bäste manliga alpinrodelåkare. Stort.


Måndagen den 26 mars 2018 - Fakta

And it has already begun. Det är valår, och memes och bilder och källor utan sammanhang sprids för att förvränga verkligheten och riktiga fakta och för att det ska ut som om de politiska motståndarna tycker eller säger dumma saker som de egentligen inte tycker eller har sagt. Det är smutsigt och ohederligt. Det verkar gälla åt båda håll, men med en övervikt på högersidan (vilket sägs med full medvetenhet om var jag står i skalan).

Här är ett exempel. En bild och ett resultat som spreds på the internets under helgen. Det handlar om en omröstning i riksdagen om att förbjuda barnäktenskap:

Resultat

Genom denna spridning verkar det som om de rödgröna är emot ett förbud mot barnäktenskap. Kolla, alla de rödgröna (utom en) röstade ju nej! Stefan Löfvén är alltså för barnäktenskap – äckligt! Det är snabb och effektiv valpropaganda. Folk vill ha snabba svar och bekräftelser. Det är jobbigt att ta reda på hela kontexten, vilken för övrigt för denna sak är som följer:

Barnäktenskap är redan förbjudet i Sverige. Det de röstade om var ett av oppositionen utformat betänkande om att regeringen snarast bör återkomma med lagförslag som handlar om barnäktenskap ingångna utomlands – att täppa igen kryphål, med andra ord. Saken är den att regeringen redan för ett år sedan tillsatte en ”snabbutredning” kring detta och nu är processen att utforma en stabil och säker lag utan luckor nästan klar – kommer till sommaren. Regeringen röstar inte för att de själva ska göra något de själva redan gör. Något man kan tänka att utformarna av betänkandet visste om. Jaha.

Spelet lär fortsätta.


Tisdagen den 27 mars 2018 - Tack

Spår

Man skulle kunna tro att de som sköter om spåren kring Vitberget vore slutkörda efter en intensiv SM-vecka, men icket. Dagen efter SM-veckans sista dag var spåren nydragna och i tipp-topp-skick! Tack för det Fritid Skellefteå!


Torsdagen den 29 mars 2018 - Stillheten

Ost

En klibbig skidtur ut till Ostträsket. Stillheten här var total. Bara en läderrem störde.


Fredagen den 30 mars 2018 - Pulka

Släp

Efter en dag i skidans tecken for vi hemåt igen. Det var ett par kilometer kvar, och jag hade redan en mil i benen. Hon hade 2,5 kilometer i sina ben, och var faktiskt supernöjd med att få åka pulka.


Lördagen den 31 mars 2018 - Glaaad

Tulpaner

Med några käcka tulpaner av hemodlat grönt, plommontomater och kryddad filadelfiaost säger vi glaaad påsk!


» Senaste!
  • Hem