Onsdagen den 2 juni 2010 - Facit

Min mamma skrev 1986 en hyllningsdikt till semlan, såsom den traditionellt skall inmundigas. Svällande.

  • Fråga fjorton: På den Långa Rödhårigas födelsedag spelade jag Sten, Sax, Påse med…

…min t-tröja. Rakt ut från bröstet stack det ut en arm. T-tröjan kunde även tala: "One, two, three… ROCK!"

…kaos. Det var snö, snö, snö i södra halvan av Sverige. Visserligen inte mer än här uppe i norr, men de blev så tagna på sängen att bilar, bussar och tåg gick sönder, trafikbolagsdirektörer avgick och politiker rasade.

…i en markbrunn. Ändå hamnade de där, utanför ICA supermarket i Gällivare och ägaren fick sitta där i ett par timmar och påta i leran. Hittades till slut.

  • Fråga sjutton: Vad väger enligt posten 50 gram?

Under en frustrerande men ändock intressant mejldialog med postens kundtjänst fick jag veta att en serietidning väger 50 gram. Vilken då? Kalle Anka? Fantomen? Agent X9? Jag fick även veta att ett mjölkpaket (innehållande mjölk) väger ett kilo, vilket kan vara bra att veta nästa gång jag ska posta ett sådant.

  • Fråga arton, ”utslagsfråga”: Bloggens första två ord.

"Klonk. Klonk." Dom byggde någonting utanför lägenheten i Västertorp en vacker majmorgon år 2000.


Lördagen den 5 juni 2010

Som för så många bilägare i det här landet har jag fått ett brev från Transportstyrelsen (fd Vägverket). Bilprovningen ska, som det så fint heter, konkurrensutsättas. Fram tills nu (juni 2010) har Bilprovningen haft monopol på bilbesiktningsmarknaden. I brevet berättas det om detta, att jag precis som förut är "skyldig att besikta mitt fordon som tidigare". Men det fantastiska med denna avreglering av bilbesiktningsmonopolet är att jag från efter första juli helt själv har möjlighet att välja vilket företag som ska utföra besiktningstjänsten.

Valfrihet! Denna ynnest! Så länge man har valfrihet så är världen ljus.

Men… ursäkta bakåtsträvigheten, men vad är det för trams? För mig och majoriteten bilägare så är bilbesiktningsrutinen ett nödvändigt ont som måste göras en gång om året. Det enda jag bryr mig om är priset och att min bil går igenom. Jag bryr mig inte ett dugg om vem som gör det (och priset kommer knappast att variera stort mellan bilbesiktningsföretagen). Apoteket har liksom bilprovningen avreglerats alldeles nyligen, men skillnaden är att jag inte är tvungen att anlita apoteket en gång om året. Jag går till apoteket (eller till ICA) för att jag vill ha en skön hudsalva eller slippa ha ont i huvudet, men jag besiktar inte bilen för att jag ska må bättre, utan för att jag som bilägare är skyldig det.

Valfrihet? Låt mig slippa välja!


Fredagen den 11 juni 2010

Idag säger vi grattis till alla nybakade studenter som stått på ett lastbilsflak och gastat att dom är bäst i världen. Jag sörjer en smula att jag aldrig, idag för 19 år sedan, fick åka traktorsläp eller stått på flaket framför publikhavet. Men jag fick i alla fall åka i bakluckan på en grön och rostig Passat.

Själv är jag en student av ett annat snitt. Egentligen är terminen slut sedan en vecka, men får man erbjudande om ett sommarstipendium så tackar man inte nej. Uppgiften, eller snarare engagemanget, har hittills bestått i att stirra på några rörliga punkter på en MacIntosh av äldre snitt under några timmar. Kvarstående jobb (fast vi får inte säga att det är jobb) är att sammanställa dessa rörelser, samt skriva en liten rapport om detta. Det blir nästa veckan. Sen börjar semestern!


Lördagen den 19 juni 2010

Jag har köpt en ny telefon. Ack så liten den är.

Jag har alltid tyckt att alla sånadärninga pek-å-tryck-telefoner har varit stora och klumpiga och svåra att ha i fickan. Men hipp som happ dyker det upp en som är liten och nätt, helt i min smak, och som inte verkar kompromissa på innehållet för det, trots att mycket mindre får plats på skärmen.

Och jag som alltid sett mig som en inbiten Nokian. Äsch då. Jag känner mig inte alls som en överlöpare, mycket av innehållet i telefonen står ändå inte det tidigare för mig så förhatliga SonyEricsson för (jag pratar om Googles operativsystem Android, fritt och fint). Och inte heller kan man påstå att jag är påverkad av reklamen – jag hade ingen aning om att de just nu gjorde reklam för modellen på gator och torg och teve. Om den håller så tror jag att jag kommer vara nöjd med denna i ett par år framöver, peppar, peppar.


Tisdagen den 22 juni 2010

Nu drar vi. Den årliga roadtrippen tar oss till en fyr i Höga kusten, kanske en kalla kriget-bunker, A-H och ungen med nio liv, W och midsommarstången, D och fåren, en gammal gruva, kanske ett par träskor och rätt många mil svensk väg. Plus ett otal antal skattgömmor. Vi ska köra försiktigt.


» Senaste!
  • Hem