Torsdagen den 5 maj 2016 - EFIT #33

Idag är inte en vanlig dag i det här ekorrhjulet, ty idag drar vi utomlands, för att återse landet från förr och folket där. Passande nog så är det en sån där EFIT-dag idag, så tar jag fram mobilen och tar en bild ungefär varje timme. Uppdateras löpande. Det finns många andra som gör samma sak och de samlas här.


Tisdagen den 17 maj 2016 - Resan

För en vecka sedan kom vi hem. Sju dagar för att återacklimatisera oss, från landet där det är smockat med glada och vänliga folk och bilar, där en resa från ena till andra sidan av landet tar lika lång tid som en liten biltur Drängsmark – Malå, där högsommaren redan tycktes vara igång sedan länge – till landsändan där folk och bilar är lika glada och vänliga men man får använda kikare för att hitta dem, där naturen (i form av knipor, storskrakar, grodor, hundar, katter, tuppar, tranor, sångsvanar, ormvråkar, humlor och mygg) påminner om sitt sommaråtertåg, till veckan då grönskan exploderar från intet till allt. Nu gäller det att hinna med.

Då förlänger vi resan genom att lägga upp lite bilder här:


Söndagen den 22 maj 2016 - Sommardag

Cykel och buskar och flicka

På årets andra meteorologiska sommardag inhandlades en ny cykel och några växter: blåbärstry, blodnäva, hosta, waldstenia samt holländska röda vinbär.


Onsdagen den 25 maj 2016 - Delfin

Vi hade köpt en delfin i Holland, som enligt uppgift skulle växa sex gånger sin ursprungsstorlek om man lade den i vatten. Men inte hände det något med den i Monas badvatten. Blev bara lite slemmig.

Fram med bruksanvisningen.

Minst 72 timmar ska det ta.

Så nu ligger delfinen i en hink i tvättstugan. Spänningen kvarstår, dock något utdragen.

Delfin


Söndagen den 29 maj 2016 - Knubbigheten

Enligt bruksanvisningen ska den ha vuxit cirka 50% efter 72 timmar. Nu har det gått 96 timmar. Knubbigheten är påfallande.

Knubbig


» Senaste!
  • Hem