Tisdagen den 1 januari 2019 - Nyårsdagen

Nyårsdagen 2019: Klart man bakar pepparkakor.

Nyårsdagen 2019: Klart man gräddar pizza.


Torsdagen den 3 januari 2019 - 2018

2018 års cykelkarta. Såsom jag hoppades för cirka ett år sedan så cyklade jag lite längre hemifrån 2018 men bättre kan jag ju. Hursomhelst, 66 turer (förra året 57) gav 877 kilometer (förra året 758) på 49,5 timmar (förra året 47). Enligt min utmärkta kartapp Locus har det krävts 148049 KJ på den tiden. Det är lika mycket som att lyfta lite drygt 15 ton en meter upp. Det du!

(Kartan visar förutom cykelturerna även löp- och skidrundor (knappt skönjbara i gyttret i centrala Drängsmark), vandringen till Byskeälven, samt en kanottur över Ostträsket.)


Lördagen den 5 januari 2019 - Jakt

Spår av räv och mård (bilden) på vår gård. Den Långa Rödhåriga läser att mården är ett favoritbyte för räven. Jakt pågår alltså. Bäst att hålla katten inne.


Söndagen den 6 januari 2019 - Skidtävling

Över tvåhundra tävlingssugna från när och fjärran drogs till Kågedalens skidklubbs skidtävling METSO Ungdomsspel i Drängsmark idag. Mona med nummer 45 i knatteklassen tog sig runt 600 meter och i upploppet fanns ingen tvekan.


Måndagen den 7 januari 2019 - La

Utan att egentligen veta så mycket om den så såg vi filmen La la land igår. Den var riktigt bra. Och den är bättre idag. Härligt med filmer vars känsla sitter kvar länge. Mycket tack vare musiken, fotot, storyn och regin. Tack för det!


Tisdagen den 8 januari 2019 - Cranium

Julens sista klapp har öppnats. Cranium Junior. Fullt spelbart. Tack Adlibris!

(Ja, det kom med posten idag. Ja, vi beställde före jul. Nej, vi förväntade oss inte att det skulle komma fram utlovad tid.)


Torsdagen den 10 januari 2019 - POG

POG. 90-talshajpen som gick mig helt förbi.


Fredagen den 11 januari 2019 - XZ3

Min tre år gamla mobil har en tid tydligt signalerat att den behöver gå till de sälla jaktmarkerna. Spruckna bakstycken (reparerade flera gånger), skräp i kameralinsen och framför allt en skärm som kajkar ur så fort den går lite varm. Så kan inte en apputvecklare ha det, så Bildligt talat AB har beställt en ny. Sony Xperia XZ3.

Det är förstås tillfredställande med ett arbetsredskap som fungerar, men gosh vad mycket auto-lull-lull den innehåller. Sensorer i princip överallt som startar upp appar från höger till vänster när man minst anar och vill det. Det tog en dag (?) för mig att hitta åt alla “praktiska” features och stänga av dem och få en stabil, normalt kontrollerbar enhet. Dessutom är den skitstor och hal som en ål. Om den ligger på en yta som lutar en halv grad så åker den rutchkana nedför. I väntan på ett mindre halkigt skal så har jag satt på maskeringstejp på baksidan. Vi får se om även tejpen kommer att glida av.


Fredagen den 11 januari 2019 - Premiärstudsande

Premiärstudsande på Trampolinhuset. Farsan studsade försiktigt tänkandes på ryggkotorna. Men det var kul att halvdrunkna i foampiten.


Lördagen den 12 januari 2019 - Detta

Efter en eftermiddag och kväll med jobb så är det naturligtvis härligt att komma hem till fru och dotter. Men även detta…


Söndagen den 13 januari 2019 - Mumsade

Tjugo dagar efter jul dansade vi den ut. Och mumsade i oss (delar av) pepparkakshuset.


Måndagen den 14 januari 2019 - Plumsdjup

Här är vår trädgård. Ett hav i paus och djupfrysning mitt i stormen. Efter drivbildning fick skolbarnet bäras över plumsdjup snö.


Tisdagen den 15 januari 2019 - Tack

När himlen spruckit upp och snödjupet har fördubblats dröjer det inte länge förrän byns hjälte B har kört varv på varv med skotern runt elljusspåret och packat och spårat. Tack för det!


» Senaste!


  • Prenumerera!  • Hem