Söndagen den 1 oktober 2017 - Präktig

Flug

Innan jag slänger mig in i bilen väg till goda vänner dokumenterar jag den skapelse. Präktig!


Måndagen den 2 oktober 2017 - Färger

Stuga

Tältet, som vi hade lagt över lekstugan för att få till en okej atmosfär för målarfärgen att torka i, blåste av medans jag lade på sista lagret. Men det gjorde väl inget, ty i blåst och hyfsad höstvärme så torkar färgen som den ska.

På dagen kan man nu njuta av en nymålad lekstuga (i samma kulörer som det stora huset). På natten kan man observera hur ljuset inifrån skiftar i alla regnbågens färger.


Onsdagen den 4 oktober 2017 - Krypin

Mattor

Ibland hittar hon till det där stället i källaren. Flyttkartonger inbyggda mellan ett virrvarr av rör till och från värmepumpen och vidare till resten av huset. Man kan anta att mattorna och lakanen är mjuka och sköna. Ett litet krypin. Synd bara att det är så ocentralt i huset. Inte så många som har vägarna förbi.


Fredagen den 6 oktober 2017 - Växt

Vingad

När man glor ner i en del av vår rabatt på gården så är det svårt att tro att höstens förfall runtomkring är som intensivast. Cerise växt: Vingad benved. Grönt runtomkring med små vita blommor: Kärleksblomster.


Lördagen den 7 oktober 2017 - Peppar

Tjejer

De här tre vännerna peppar på skuggteater.


Söndagen den 8 oktober 2017 - Fånga

Jakt

Efter middag och före kvällsteve drog vi ut i den kolsvarta skogen på spökjakt. Uppdraget var att under femton minuter med hjälp av en app fånga in fyra spöken som gömmer sig i terrängen inom en 300 meter stor cirkel. Vi fångade in tre spöken och hade god chans på ett fjärde, men sank mark satte stopp. Nöjda traskade vi hemåt, taggade för nästa omgång.


Måndagen den 9 oktober 2017 - Skylt

Rot

Under den onödigt långa och blöta cykelturen i hedens skogar, sydväst om Drängsmark, stötte jag på denna skylt, i granskogen, i eländig terräng, tio meter från en igenväxt mindre åkerplätt. I det lokala häftet ”Natur och kulturminnen” står det att läsa:

C:a 2 km öster om byn i den s k Lusemyren inrättades platser för de fem indelta soldater som byn amsvarade för, och som i samband med byns laga delning 1864 – 1873 flyttades från Kläppen där de tidigare hade sina torp. Soldatroten hade namnen: Tapper, Dunder, Blom, Vallon och Lidström.


Tisdagen den 10 oktober 2017 - Vi

Stänga

Efter middag och före resa till staden för körövning klämmer vi in en stund pärlplattelek. När hon gjort klart sin fjäril konstaterar hon att hon inte haft någon användning av hudfärg och stänger korken.


Torsdagen den 12 oktober 2017 - Mage

Mage

Min en smula för stora mage uppskattas med säkerhet av åtminstone en familjemedlem, som dessutom håller sig hemma, dock utan att utföra något arbete. I vissa fall kan jag vara produktiv även i detta tillstånd, men inte hur länge som helst.


Fredagen den 13 oktober 2017 - Tur

Räls

En mil bort hittade jag en skjutbana i skogen. Oväntat. Som tur var var det ingen som använde den just idag.


Lördagen den 14 oktober 2017 - Pinne

Röja

Idag har jag varit sådär manlig igen. Den bitvis ogenomträngliga skogen mellan hagen och bäcken ska bli trevlig igen. Man ska kunna gå där utan risk att få en pinne i ögat. Men ska kunna föreställa sig hur det såg ut där förr i tiden, då här fanns en eldriven kvarn modell större. Bort med sly, sly och mera sly. Efter det tar vi itu med de lite större träden, i alla fall de man kan fälla själv mwd hjälp av en enkel elkedjesåg. Det blir fint det!


Söndagen den 15 oktober 2017 - Bio

Bio

Idag har de varit på bio för första gången i sina liv. My Little Pony: The Movie var förvånande nog stundtals lite läskig men upplevelsen var lyckad.


Måndagen den 16 oktober 2017 - Discovery

STD

Måndagkvällar är julafton, ty då tittar vi på nya rykande färska avsnitt av Star Trek: Discovery. Serien började riktigt bra, andra och tredje avsnitten var lite trevande men nu är många av karaktärerna hyfsat väl etablerade så framtiden ser ljus (och mörk) ut.


Torsdagen den 19 oktober 2017 - Glädjens

Hygge

Idag är en glädjens dag för många. Skellefteå ska få bygga Northvolts batterifabrik, vilket kommer att generera 2000-2500 nya arbetstillfällen. Min gamla ungdomsvän Daniel Stenberg får motta Polhemspriset ur kungens hand.

Själv cyklade jag över ett färskt kalhygge, bara några stenkast från vårt hus.


Fredagen den 20 oktober 2017 - Snön

FYI: Första snön kom idag. Några flingor i alla fall.


Fredagen den 20 oktober 2017 - Rummet

Rum

På många sätt är det här rummet jag skulle vilja ha haft när jag var liten.


Lördagen den 21 oktober 2017 - Bus

Hej

Det är lördag, det är fest, det är bus.


Söndagen den 22 oktober 2017 - Gjort

Tall

Idag har jag gjort manliga saker igen. Ett antal tallar längs vägen måste fällas. Sagt och gjort.


Måndagen den 23 oktober 2017 - Tända

Sal

I början av elljusspåret finns det en knapp med vilken man kan tända själva elljuset. Men vem behöver elljus när det finns LED-lampa?


Tisdagen den 24 oktober 2017 - Tillbaka

Ute

Rasta Poppy ute. I årets första snö som ligger kvar på marken. Husse vet inte om Poppy trivs med det. Poppy springer tillbaka till huset så fort hon får chansen.


Onsdagen den 25 oktober 2017 - Jämrans

Arm

Den där jämrans tennisarmbågen vill inte ge sig.

Jag har fått övningar av en sjukgymnast och jag är flitig och gör dem när jag ska, men icket att en förbättring är i sikte. Hon tipsade även om ett band man kunde köpa och sätta över armen, som ska stödja och lindra. Och nu sitter det ett där. Vi ser väl.


Torsdagen den 26 oktober 2017 - Jag

Jag

Det här är jag enligt min dotter.

Ja, det är ju ändå Halloweentider.


Fredagen den 27 oktober 2017 - Spöke

Spöke

Det bor ett spöke i vårt växthus.


Söndagen den 29 oktober 2017 - Slipsar

Slipsar

Ska man sjunga höstkonsert med Skellefteå kammarkör i S:t Olovs kyrka, då är det slipstvång. Jag tog i lite och provade med två slipsar, men se det fick jag inte. Inte ens om den ena var sådär lagomt kamouflerad.


Måndagen den 30 oktober 2017 - Rena

Bad

Både barn och plasttigrar ska bli rena. Frivilligt, ofrivilligt, det beror på vem man frågar (och vem som frågar).


Tisdagen den 31 oktober 2017 - Sned

Tvätt

Nu rackarns ska Ryon bli ren i en sned tvätthall.


» Senaste!




  • Hem