Tisdagen den 2 juli 2013 - Allsång

Dagens Mona: Hon är hos mormor och morfar och tittar på en repris av Allsång på skansen. Plötsligt dyker Tomas Andersson Wij upp i rutan, han ska sjunga några sånger. Och Mona ropar: ”pappa!”

Om hon nu tycker jag liknar TAW så köper jag det.


Fredagen den 5 juli 2013 - Störtregn

Bolmande moln i eftermiddags. Värda att göra en timelapse på. Men batteriet i GoPron var nästan slut så det fick dröja tills regnmolnens antågande innan jag kunde ställa ut kameran på en pinne utanför balkongräcket. Nåväl, jag fångade i alla fall ett redigt störtregn. Och som det alltid gör fastnar det vattendroppar på linsen. I vägen. Nästa gång får kameran ha keps.

En bild var 5:e sekund. 15 bilder i sekunden, klockan 18:20 till 21:39.


Söndagen den 7 juli 2013 - Botanisk

En vacker dag kröp jag omkring och lekte botanisk fotograf.  Här följer ett urval av de bilder jag tog. Det växer sjukt mycket olika former av blomster i vår trädgård, och jag kan namnet på endast en liten bråkdel av dem. Pion. Brännässla. Silvergran. Rostros. Resten får leva vidare under min okunnighet tills jag bestämmer mig för att fördjupa mig mer i det. Känner du till namnet på någon av följande växter kan du väl skicka mig en rad:


Måndagen den 8 juli 2013 - Dopp

En varm och vad det led blåsig eftermiddag ställde jag upp kameran på växthusen nere vid tjärnstranden. Sen gick jag och ”jobbade” lite i trädgården och sen tog jag mig ett dopp. Doppet börjar ca 8 sekunder in i klippet. Observera att det egentligen tog mer än tio sekunder att fullfölja simturen. (Notera även vindkrusningarna på vattenytan. Tjusigt.)


Lördagen den 20 juli 2013 - Jannok

Jag lever. Den här sidan lever. Alla lever. Trästockfestivalen lever. (Och nästan gång du skriver ut namnet på nämnda festival, skippa s:et mellan ”trästock” och ”festivalen”. Det kan vara utan. Även om det känns bekvämt att säga namnet med ett ’s’ i mitten.)

Själv hade jag en akt som var ett måste att gå på. Igår spelade en tjej från norr som heter Sofia Jannok och som sjunger bra pop med samisk tyngdpunkt. Mycket jojkinslag, texterna, om man nu kan och förstår samiska, handlar om fjäll, vidder, snö och  natur. Hon har spelat in två album. På den tiden man lyssnade på CD-skivor så köpte jag de två första av hennes skivor. Och då jag misslyckats att gå på två tidigare Jannok-konserter (varav en hon ställde in själv på grund av röstbekymmer) så var det såklart ett givet nummer när hon nu skulle gå på Trästock (utan s).

Den Långa Rödhåriga kommenterade att hon lät bättre live än på skiva.

Jannok

Realtidsteckentolken var nästan lika bra som Sofia Jannok själv.

Tolk

Sen drog vi, som värsta medelåldersparet, till Don Vito för en pizza var, för att återkomma för lite disco. Beatrice Eli gör bra discopop, dansade runt på scenen framför din DJ med könet först, och hade Trästocks kortaste akt. Fem låtar?

Eli

Mona följde med idag. Till trästockfestivalen alltså. Hon har aldrig hört eller sett något liknande.

Peltor


» Senaste!
  • Hem