Onsdagen den 1 februari 2017 - Pallar

K&M

När febern inte direkt avtar så är köttbullar och makaroner, ur arbetsmässig synpunkt, nätt och jämnt vad man pallar att laga.


Torsdagen den 2 februari 2017 - Ångan

Katt

Nu är det bara två dagar kvar till dagen Katt. För att hålla ångan uppe så har GPs skickat ett litet Playmobilkit med katter och lite annat småplock som hon älskar att leka med.

Min feber började ge sig idag, under eftermiddagen var tempen nere på 37,0, men med efterhörande led- och huvudvärk och pulsdunk i hjärnan vid minsta ansträngning. Jag har dock goda förhoppningar om att kunna göra någon form av nytta imorgon, även om en härlig kvällsfebertopp gör sig påmind i skrivande stund.


Lördagen den 4 februari 2017 - Hemkomsten

Hej

Det tog ungefär fem timmar sedan hemkomsten att börja umgås på rikt. Innan dess hade hon suttit kvar i transportlådan och kontemplerat, checkat in kattlåda, maten, vattnet, möbler, väggar, lite leksaker (Monas alltså). Sen parkerade hon sig på en köksstol och sov. När jag kom och satte mig på bänken bredvid för att läsa lite så kom hon upp, traskade runt, tog emot gos och kli och spann järnet. Gnugg ansikte mot ansikte. Där satt den, tänkte jag.

Hennes officiella namn är Poppy Honey, men vi diskuterar vad vi faktiskt ska kalla henne.


Söndagen den 5 februari 2017 - Svartsilver

Lego

Vi flyttade upp legot till ett till synes högt och svåråtkomligt ställe. Men det visade sig vara en rätt lönlös åtgärd. En svårfotograferad svartsilver lejoninna under systematiskt utforskande av nytt rum.


Måndagen den 6 februari 2017 - Samerna

Sápmi

Idag är det precis hundra år sedan samerna för första gången samlades i ett landsmöte, då från norr till söder samlades över nationsgränserna i Trondheim för att diskutera och belysa samiska frågor. Ett av nordens ursprungsfolk., förtryckta under tvåhundra år. Det är vi (i Norrland) som bor i deras hoods, inte tvärtom.

Samernas nationaldag 6 februari.


Tisdagen den 7 februari 2017 - Elvatiden

Elva

Kring elvatiden på kvällen, då börjar sista rycket. Racing mellan rummen och extremsporten fånga-kattleksak-på-så-många-olika-sätt-som-det-nånsin-är-möjligt. Det håller på i ungefär en halvtimme, sen sänker sig lugnet.

Vi har valt att fortsätta kalla henne Poppy som hennes namn i stamtavlan (Poppy Honey, efter ett av Jamie Olivers barn). Jag erkänner att jag inte är helt jätteförtjust i namnet, det är lite svåruttalat tycker jag, men det blev liksom lite för sent att börja kalla henne något annat, sen kan man ju variera namnet Poppy en del; Poppis, Poppsi, Pops, Poppidopp…


Onsdagen den 8 februari 2017 - Mattan

Golv

Äntligen hade mattan kommit. Underbart fri från PVC och mjukgörande ämnen. Enligt mattläggaren var den lite jobbig att få på plats, men den skulle hålla i evigheter, trodde han. Bra.


Torsdagen den 9 februari 2017 - Lebensraum

Jobb

Näe! Det här går inte! Jag kan inte arbeta under sådana här förhållanden!

När jag sitter nere i källaren och jobbar får Popps vara med. Stackars Pudeln måste få lebensraum och utrymme att pusta ut från kattångesten. Vi jobbar på det.


Fredagen den 10 februari 2017 - Tårta

Tårta

Två tredjedelar GP’s kom och hälsade på och åt tårta och bakverk. Grattis V!


Lördagen den 11 februari 2017 - Glömt

Spelet

Vi spelade det där spelet jag glömt namnet på, men som var enkelt nog att till och med fyraochetthalvtåringar kunde vara med. Bygga ett zoo med valfria exotiska djur. Jag vann! Tjohoo!


Tisdagen den 14 februari 2017 - Gränsen

Rep

Jag hade missat två repkvällar, en rephelg och en körfest på grund av den här osedvanligt sega förkylningen som ett tag aldrig tycktes vilja gå över. Men att vara tillbaka var nästan som att aldrig ha varit borta. Vi tragglade samma gamla fraser i ABBA-låtarna. Och rösten höll, även om det var på gränsen.


Onsdagen den 15 februari 2017 - IKEA

IKEA

En helt vanligt torsdag kör man 13 mil tur och retur till IKEA i Umeå för att köpa en kommod som bättre passar det handfat vi, tillsammans med en kommod som inte passar nyss nämnda handfat, inhandlade för flera veckor sedan.


Torsdagen den 16 februari 2017 - Alternativ

Pops

Klätterapan måste erbjudas alternativ till att hänga och klänga i Monas sänghimmel. Vi hänger upp en förvaringsgrej i taket. Vi har fått den av V, tror vi. Nu är det upp till Popsy att visa vad hon går för. Kom igen, ända upp till taket!


Fredagen den 17 februari 2017 - Gulligt

Piper

Gulligt dras mot gulligt. Poppy tittar på Piper.


Lördagen den 18 februari 2017 - Alla

Snow pride

Dom kallar det för Snow Pride, men såg mer ut som Soiled Ice Pride. Inte så mycket snö, mer skitig is och grus. Men det struntar vi i, det är ändå budskapet som är grejen. Kärlek åt, till, mellan, alla, vem som helst, dig och mig. Oavsett vad eller hur man är. Ett statement framtidens folk förhoppningsvis inte har någon anledning lyfta fram. Och även då kommer Pride behövas, inte för att framför allt visa, utan för att framför allt fira.


Söndagen den 19 februari 2017 - Vatten

Vatten

Popps på vattenexkursion. Inga bekymmer att råka få vatten över huvudet. Inget konstigt med det, sibiriska katten har ett rykte av sig att trycka om att bada. Men det återstår förstås att se.


Måndagen den 20 februari 2017 - Inte

Vad gör man om man inte tog någon bild på hela dagen?


Tisdagen den 21 februari 2017 - Införd

Annons

ICA Maxi, tisdag efter körrepetition. Jag är främst där för att byta en DVD-film och en zigzagsax, men självklart grabbar jag några liter mjölk, och självklart smygfotograferar jag annonsplatssidorna i tidningen Vi Föräldrar, i vilken en annons skildrande en bekant uttalsgroda är införd. Jag köper inte tidningen, det räcker med att konstatera att annonsgrannen inte säljer sexleksaker såsom var fallet i decembernumret.


Torsdagen den 23 februari 2017 - Tänder

Gäsp

Katt med sylvassa tänder.


Lördagen den 25 februari 2017 - Stakningsbana

Hemträsk

Hemkommen efter en tur till staan för att träffa Bolibompadraken, så gjorde jag och Vita Blixten två varv på Hemträsket. Vinden var stilla, solen på väg ner, fyra minusgrader. Om vädret håller i sig så blir detta en fin stakningsbana. Ett varv är 1,25 kilometer.


Söndagen den 26 februari 2017 - Svänga

Skidor

Dagen avslutas med lite spackling i hallen. Våra ben och knän är helt slut men knopp och själv är fullmatade med en riktig solskensdag i en slalombacke. Hon behövde två åk med koppel, sen släppte vi lös henne. Hon behövde lite vägledning i att svänga hit och dit men överlag är vi djupt imponerade över hennes skidåkartalang, både på höjden och tvären. Hennes inställning och kämparglöd. Det här blir bra!


Måndagen den 27 februari 2017 - Lager

Färg

När man är osäker på om den 20 år gamla häftgrunden (till vänster i bild) står sig än idag, då går man till färgaffärn och frågar. Samt köper en burk svindyr kviststopper. Fem j*vla lager att pensla på, vara saker från tre olika burkar, bara för att få en ynka dörromfamning beständigt vit. Rent och skärt vansinne. Målning är tamejtusan inte någon favorit när det gäller husfixning.


Tisdagen den 28 februari 2017 - Möte

Årsmöte

En gång om året sitter vi i en halvcirkel och har möte. Det summeras, väljs lite folk till lite arbetsuppgifter här och var, och en styrelse blir befriad från ansvar. Nytt år, nya utmaningar.


» Senaste!
  • Hem