Onsdagen den 1 oktober 2014 - Manipulerad

Den visuellt observante har kanske noterat en skum sak på en av gårdagens bilder. Och fattat misstankar. Är det verkligen så här det blev? Det gäller bilden som är tagen från nordost, en av bilderna som alltså ska skildra verkligheten. och inte har varit manipulerad på något sätt. Vi vill ju visa hur det blev, i verkligheten.

Taket

Men. I ljuset som rådde under fotograferingsögonblicket så blev taket grått och fult. Det är faktiskt svart. Så jag var bara tvungen att markera taket och mörka ner det lite. Så att bilden skulle representera verkligheten. På riktigt. Men jag slarvade lite. Jag råkade även mörka ner en del av himlen och en ventilationstrumma. Men det var inte meningen. Så. Förutom den där mörka blobban ovanför taknocken så lovar jag att det är så här vårt hus ser ut idag.

Eventuellt är sockeln lite ljusare grå i verkligheten än på bilden. Hm. Undrar om jag ska öppna photoshop igen…?


Torsdagen den 2 oktober 2014 - Pumphuset

I rättvisans namn måste ju pumphuset få vara med på ett hörn.

Före: (under markrestaureringen)

Före

Efter: (vacker hösteftermiddag)

Efter

Dessvärre finns ingen photoshoppad så-här-ville-vi-att-det-skulle-se-ut-bild. Budgeten räckte tyvärr inte till det.


Lördagen den 4 oktober 2014 - Näsberget

Äntligen en utflykt till kommunens nordvästra delar. Långt ifrån det mesta (inkl vackert väder) men vad gör det när man har ungen, en burk varmkorvar och en påse kanelbullar på ryggen? Vi drog till Näsberget, vars bosättare hittade en järnmalmsfyndighet på 1800-talet vilket ledde till nybyggena Snipp, Snapp, Snorum, Hej och Basalorum.


Lördagen den 11 oktober 2014 - Motiv

Häromdagen sprang jag omkring i en skog i Piteå och jagade små svarta plasttuber som satt fastsatta i träden. Tio stycken hittade jag, på en timme. Varje plasttub jag hittade loggade jag på nätet med en liten text. Men för att göra det roligare för åtminstone CO (Cache Owner) brukar jag i regel försöka ta en bild på äventyret och bifoga loggen. Utmaningen var förstås att hitta bra motiv i en tallhed som ser precis likadan ut åt vilket håll man än tittade.

Jag tror jag lyckades någorlunda. Vad tror du?

Trail


Lördagen den 11 oktober 2014 - Piano

Ett ostämt piano. En gullig tvååring. Ett litet nothäfte.


Tisdagen den 14 oktober 2014 - EFIT #15

Dags för en EFIT igen. Och idag är det en helt vanlig tråkig arbetsdag, så varning för ungefär lika tråkiga bilder. Lika bra att vara inställd på det från början.

Uppdateras löpande.


Lördagen den 25 oktober 2014 - EFIT #16

Vissa öser ut statusar på facebook (eller lite mer moderat på google+) men det är ju såååå 2007 – det är mer inne att göra EFITar de dagar det påbuds. Idag är en sån dag. Uppdateras löpande.


Fredagen den 31 oktober 2014 - Mej

Mona har väldigt länge sagt ”hjälpa dej” eller ”bära dej” när hon vill att man ska hjälpa eller bära henne. Hur förklarar man den grammatiska skillnaden mellan ”mej” och ”dej”? Det går inte med en två-och-en-halvåring.

Idag sa hon ”hjälpa mej”. Varvat med ”hjälpa dej”. En språklig milstolpe! Hej possessiva pronomen!


» Senaste!
  • Hem