Lördagen den 1 oktober 2016 - Sortera

dsc_5662-01

När det är dags att sortera noterna i programordningen för dagens jazzkonsert på Älvy, då hjälper hon gärna till.


Söndagen den 2 oktober 2016 - Brinner

Eld

Det brinner utanför vårt altanfönster.


Måndagen den 3 oktober 2016 - Fågelskrämmor

Rov

Det här blev över när jag hade gjort fågelskrämmor att sätta på fönstren. Eventuellt och troligen bättre än gamla CD-skivor. Nu hoppas vi att av jästa rönnbär aspackade sidensvansar låter bli att krossa sina nackar mot våra fönster. Igår avled en till, och i morse kraschade ännu en, den klarade sig dock och satt och flämtade på backen i en kvart innan den flög iväg.


Tisdagen den 4 oktober 2016 - Om

Wintry

För närvarande är jag sjukt nöjd med att slippa sjunga jazz. För nu börjar vi om. Nu är det jul igen. Inne i replokalen är det varmt, ute gör sig den ruggiga och kalla vintriga vinden sig påmind, även om det bara är en minusgrad ute när jag kommer hem.


Onsdagen den 5 oktober 2016 - Slutar

Slutar

En liten nätt tur på 27 kilometer idag. Mestadels på skogsvägar, en bit offroad och längs med kommunens längsta raksträcka. Och såna här skyltar älskar jag.


Torsdagen den 6 oktober 2016 - Äppelstegen

Det mest ”konsekventa” jag kan göra när jag glömt ta en bild under dagen, och dessutom glömt skriva om det, är att göra ett bildlöst inlägg dagen efter, men med den aktuella dagens publiceringsdatum. Det kan måhända betraktas som fusk, men det lär ju komma en bild senare idag, och två inlägg på samma datum kan eventuellt orsaka överhettning i vissa system.

Igår satt jag mest nere i källaren och var konstant arg på Apple. Jag som trodde att Apple stod för enkelhet och lättanvändbarhet. Jag som trodde det skulle vara enklare att distribuera en app till App Store än till Google Play. Det visade sig ju vara helt tvärtom, med råge. Det är D-U-N-S-nummer, Legal Entity Name, Sole-proprietorships, Device IDs, Certificates, Licences, Keys, Store/AD Hoc Development/Distribution Provisioning Profiles, Team Agents, Archive Validations, Build Versions, Localizations, Explicit/Wildcard App Identifiers, Capabilities, Developer Teams, Entitlements… Listan kan göras ännu längre. Visst, detta är mina första stapplande steg in i den här världen så med tiden kanske jag förstår vikten av samlingen av alla dessa begrepp. Men faktum är att arbetssättet mot Google motsvarighet är låååångt mycket mindre invecklat. De här stapplande äppelstegen känns konstant nära avgrunden.

Det kanske också är en strategi för Apple – ty det är ju förstås lätt att konstatera att den samlade kvaliteten på apparna på App Store är högre än den på Google Play. Mindre skräp. Men hallå, Apple, ge er. Jag citerar en kommentator på utmärkta utvecklarforumet stackoverflow.com:

Apple needs to find an alternative to everything they’re doing. This process is f***ing insane – mpowered Jun 18 ’15 at 17:27


Fredagen den 7 oktober 2016 - Glass

Glass

Det bjöds på glass. Med chips och ostbågar.


Lördagen den 8 oktober 2016 - Kent

Kent

I begynnelsen tyckte jag det var alldeles för mycket gitarrer. Sen gick jag på en konsert som Kent och Cardigans hade tillsammans. Jag gick dit för Cardigans skull, men när jag gick därifrån var jag omvänd. Sen blev det två konserter till, och idag spelade de i Luleå.

Hejdå, Kent. Ni var fantastiska.


Söndagen den 9 oktober 2016 - Svettaktivitet

Wilson

Lite shopping på Storheden inbringade en tub med framtida trevlig svettaktivitet i en gympasal i norra västerbotten.


Måndagen den 10 oktober 2016 - Havet

Havet

En lunchcykeltur ut till havet. Själva cykelturen var ingalunda lugn, men havet låg där det låg och bjöd på det mest mediterande ljudet som finns i denna värld. Ända tills kanonerna i Töre började dåna. Då cyklade jag hemåt igen.


Tisdagen den 11 oktober 2016 - Gympapåsen

Påse

Idag skulle hon gå på gympa för första gången i sitt liv. Gympapåsen var packad med träningsbyxor, tröja i äkta funktionsmaterial samt traditionella mockasiner.


Onsdagen den 12 oktober 2016 - Made

made-in-drangsmark

Boo är Made in Drängsmark.


Torsdagen den 13 oktober 2016 - Fåglar

Plattform

På lunchen hakade jag på Mona och mamman till Solviks folkhögskola, där en man spelade gitarr och teater inför oss och några av traktens förskolebarn. Därefter en lunch på lunchrestaurangen och en snabbtitt på fågelplattformen, från vilken man under rätt årstid kan beskåda flyttfåglar och kor.

Varken fåglar eller kor syntes till. Men vädret var fint.


Fredagen den 14 oktober 2016 - Fredagsmys

Edda

Fredagsmys på Eddahallen.


Lördagen den 15 oktober 2016 - Zombieserie

Fear

När hon är lagd, när pudeln är promenerad, när Den Långa Rödhåriga är färdigduschad, då orkar vi inget annat än att titta på en halvbra zombieserie på Netflix.


Söndagen den 16 oktober 2016 - Muskler

Badminton

Idag har det spelats badminton i Drängsmarksskolan. Det var många år sen sist. Jag undrar vilka muskler som kommer göra sig påminda imorgon.


Måndagen den 17 oktober 2016 - Klimaskinen

Klimaskin

Ett efterlängtat besök hos Ägglotta. Själva Lotta var inte hemma, men hon hade lämnat en fylld äggkartong gårdsboden så det var bara att swischa och ta för sig. Sen gick vi in till kossorna och tittade på bajsskrapan som åker fram och åter på ladugårdsgolvet, och klimaskinen som kossorna gillar att använda. Det ser skönt ut.


Tisdagen den 18 oktober 2016 - Sista

Sista sången

Med frossa i kroppen kör jag hem från kören. Sist jag körde hem från stan lyssnade jag också på Den Sista Sången, och även den här gången började jag grina när barnkörerna kommer in halvvägs. Kent var för mig stora även innan detta sista album släpptes och innan vi gick på luleåkonserten under deras avskedsturné, men nu har de växt än mer. Den här låtskatten, nästan 200 sånger, har avnjutits och avnjuts med intensitet och kommer att avnjutas för lång tid framöver.

Två av de allra sista tre konserterna på Tele2 Arena i Stockholm är inte slutsålda (än). Hmm…


Onsdagen den 19 oktober 2016 - All

Pling

Inom en förhoppningsvis inte alltför lång framtid kommer denna ohyggligt fula cykelklockas saga vara all.


Torsdagen den 20 oktober 2016 - Lyser

Pumpa

Det är dags för såna här grejer nu. Den Långa Rödhåriga och Mona har gjort en Halloweenpumpa som lyser fint på vår bro. Egenhändigt odlad. Jag vet inte vad som är bonusen, själva lyktan eller det faktum att vi ätit soppa på innandömet. Mättande och gott.


Fredagen den 21 oktober 2016 - Effektivt

Coop

Jag och Mona bänkade oss i bilen, körde till Kåge och hyrde ett släp där, körde till soptippen för att slänga lite återvinning, körde till DITEC för att hämta två timma plasttunnor att bygga brygga med, körde in till stan och hittade mirakulöst två lediga p-platser i rad att fickparkera en SAAB 9-5 med släp på, köpte linser och linsvätska på Synsam, körde vidare till Bilvårdscenter för att hämta två tunnor, körde till Norrlandsbil för att hämta fem tunnor till, körde spontant tillbaka till Bilvårdscenter för att hämta ytterligare två tunnor (bäst att ha lite för många), körde till Coop och åt lunch, gick till Coop bygg för att köpa några beslag, körde hem för att lasta ur släpet, körde tillbaka till Kåge och lämnade tillbaka släpet. Allt på runt fyra timmar. Effektivt.


Lördagen den 22 oktober 2016 -

Kö

På jaktgatan i Drängsmark bildades det i dag en kö. Likt arga franska bönder blockerade de trafiken, fast de verkade inte särskilt upprörda, bortsett från ett och annat lättåtgärdat klagande från föraren längst bak.


Söndagen den 23 oktober 2016 - Hopplaaa

På årets hittills gråaste dag gjorde Mona mig sällskap medans jag funderade på hur jag bäst skruvar ihop stommen till två nya bryggor. Hopplaaa!


Måndagen den 24 oktober 2016 - Sinne

Himmel

Nere i källaren kan man hitta en massa roliga saker som man vill ta med sig upp och leka med. Bland annat en slags sänghimmel från i ikea som man lätt hänger upp på en krok man hittar på vardagsrumstaket. Och är det sol i sinne så måste man ju ha coola solglajjor också, det är ju givet.


Tisdagen den 25 oktober 2016 - Snart

Magnum

Snart är det jul igen.


Onsdagen den 26 oktober 2016 - Fladdermus

Läderlappen

Idag har det varit Halloweenfest på förskolan. Mona har varit fladdermus.


Fredagen den 28 oktober 2016 - Studs

Fredagslek

 

Fredagslek på stadsbibblan. Hopp och studs.


Söndagen den 30 oktober 2016 - Bryggbygget

Bryggor

Isen lade sig häromdan. Jag fortsätter med bryggbygget. Två stycken ska det bli. Bättre nu än till våren, då man kommer ha fullt upp med allt annat.


Måndagen den 31 oktober 2016 - Liter

Mjölk

När jag var hemma hos Nordviks idag såg jag denna på en vägg där. Fina ord, men jag vågade inte ta med mig skylten hem. Istället drog jag iväg till moröhallen och köpte sju liter.


» Senaste!
  • Hem