Måndagen den 13 augusti 2012 - Resa

Igår företog jag, Den Långa Rödhåriga och Krabaten en ovanlig resa. Tåget avgick Skellefteå station och ankom Skelleftehamn en kvart senare. Efter tio minuter tog vi samma väg tillbaka. Tåget drogs av ett snyggt D-lok och vi satt i tredje klass. Det var träpaneler och järnbeslag överallt (inte en plastyta så långt ögat nådde). Det var sjungande metallhjul-mot-räls-ljud vid tvära svängar och ryckig gång när tåget accelererade eller bromsade in. Konduktör och stins.

 

 


En kommentar:

  1. Minns hur det var att åka med dessa vagnar till Batuträsk på den tiden då det gick, tycker det är hög tid att ta upp persontrafiken på sträckan igen, varför inte med dessa gamla trotjänare :)

    - Kommentar av Kikki — 2012-08-14 14:10


Leave a comment


» Senaste!
  • Hem