Torsdagen den 1 september 2011 - Extrahörlurar

Ända sedan jag köpte en laptop i slutet av 2006 (inför studierna och pendling 13 mil ToR till Umeå) har jag tagit för vana att sitta med den i knät på en buss och kolla på en film. Det förkortar den upplevda restiden avsevärt. Jag ska inte påstå att det var hemskt ovanligt i början, att dom som hade en bärbar dator satt på bussen och kollade film, men det var i alla fall inte lika vanligt som det är idag. Så även på tåg. Hemskt vanligt. Var och varannan gör så. (Och gärna samtidigt pillandes på en iPhone.)

Jag har börjat notera en parallell trend här. Fler och fler sitter på bussen eller tåget och tittar på en film eller serie, med högtalarna på. Dessa människor har inte varit förutseende nog att införskaffa ett par hörlurar, så att omkringsittande passagerare slipper höra ljudet av en film på dåliga laptophögtalare. Hur tänker man då? Bryr man sig alls om att det eventuellt kan vara störande?

Idag lånade jag ut ett par extrahörlurar till en tjej på bussen mellan Luleå och Skellefteå, som satt två rader snett bakom och tittade på en massa Vänner-avsnitt. Kändes bättre och mer konstruktivt att göra så än att bara säga till. Jag inbillar mig att övriga passagerare uppskattade min gest till henne. Frågan är: Ska jag göra det till en rutin? Det kommer ju inträffa igen.


2 kommentarer:

 1. Uppenbarligen är fler och fler idioter. Jag tycker du vänligt skall be dem stänga av ljudet nästa gång. Vill de inte göra det så tycker jag du skall ta ur dina högtalare och vrida upp ljudet på max. Om nån då blir sur så säger du (snarare skriker för att överrösta dina högtalare) ”Att bara tänka på sig själv och skita i andra är det nya svarta. Fuck you!”

  PS Jag har aldrig varit med om att någon lyssnat via datorhögtalarna. Visserligen åker ju inte jag så mycket buss/tåg som du gör, men ändå.
  PS2 Däremot så finns det fortfarande folk som inte fattar att man kan stänga av knappljudet på en telefon. Gaaahhhhh!!

  - Kommentar av Walle — 2011-09-05 15:00


 2. Med högtalare menade jag förstås hörlurar.

  - Kommentar av Walle — 2011-09-05 15:04


Leave a comment


» Senaste!
 • Hem