Torsdagen den 22 november 2018 - Is

Några stapplande fruktansvärt försiktiga första steg på säsongens nyis. Håller den? Hur tjock är den? Kommer den brista bara för att isstrukturen ser något annorlunda ut därborta, en meter bort, jämfört med just där jag står? Ytan spricker hemskt lätt när jag slår med ispiken lite lätt – betyder det att den är förrädiskt porös och kommer gå i tusen bitar under nästa steg? Eller är tolv centimeter tillräckligt tjockt, oavsett, för att hålla upp en nittitrekiloskarl? Bergis? (Att den håller för en sibirisk katt är redan bevisat.)

Jag gick som på… öh… is? Med borren mätte jag istjockleken här och där. 12 centimeter, 13 centimeter, 14 centimeter, 12 centimeter. Nåjo. en natt till med tio minusgrader, och sen fram med långfärdsskrillorna!


Inga kommentarer...

Någon må ha läst detta.
Men ingen har kommenterat.
Bli den förste!

Leave a comment


» Senaste!
  • Hem