Tisdagen den 24 april 2018 - Onödigheten

Klimatlkomp

När jag bokade bilprovning kunde man, förutom “Kontrollbesiktning”, även kryssa i “Klimatkompensering”. Bilprovningsföretaget gör en grej av att de klimatkompenserar hela deras verksamhet, och det är ju bra, men det framgick inte helt och fullt tydligt vad det innebar att kryssa i “Klimatkompensering”, förutom att det skulle kosta 170 kronor extra. Nåja, tänkte jag, och gick vidare med “Klimatkompensering” ikryssad. Det kunde ju inte vara dåligt.

Det visade sig att för dessa 170 kronor hade vi klimatkompenserat för vår bils hela koldioxidutsläpp det senaste året. Det kändes spontant som en liten summa. Eller så var den hög, med tanke på att vi kör på etanol. Den släpper förvisso ut koldioxid som alla andra bilar, men den största delen är från förbränning av bränsle som inte är fossil (E85).

Det kändes dock lite halvolustigt att besiktningsmannen med ett hånfullt leende uttryckte onödigheten att betala 170 kronor för en sån onödig grej.


Inga kommentarer...

Någon må ha läst detta.
Men ingen har kommenterat.
Bli den förste!

Leave a comment


» Senaste!


  • Prenumerera!  • Hem