Måndagen den 26 mars 2018 - Fakta

And it has already begun. Det är valår, och memes och bilder och källor utan sammanhang sprids för att förvränga verkligheten och riktiga fakta och för att det ska ut som om de politiska motståndarna tycker eller säger dumma saker som de egentligen inte tycker eller har sagt. Det är smutsigt och ohederligt. Det verkar gälla åt båda håll, men med en övervikt på högersidan (vilket sägs med full medvetenhet om var jag står i skalan).

Här är ett exempel. En bild och ett resultat som spreds på the internets under helgen. Det handlar om en omröstning i riksdagen om att förbjuda barnäktenskap:

Resultat

Genom denna spridning verkar det som om de rödgröna är emot ett förbud mot barnäktenskap. Kolla, alla de rödgröna (utom en) röstade ju nej! Stefan Löfvén är alltså för barnäktenskap – äckligt! Det är snabb och effektiv valpropaganda. Folk vill ha snabba svar och bekräftelser. Det är jobbigt att ta reda på hela kontexten, vilken för övrigt för denna sak är som följer:

Barnäktenskap är redan förbjudet i Sverige. Det de röstade om var ett av oppositionen utformat betänkande om att regeringen snarast bör återkomma med lagförslag som handlar om barnäktenskap ingångna utomlands – att täppa igen kryphål, med andra ord. Saken är den att regeringen redan för ett år sedan tillsatte en ”snabbutredning” kring detta och nu är processen att utforma en stabil och säker lag utan luckor nästan klar – kommer till sommaren. Regeringen röstar inte för att de själva ska göra något de själva redan gör. Något man kan tänka att utformarna av betänkandet visste om. Jaha.

Spelet lär fortsätta.


Inga kommentarer...

Någon må ha läst detta.
Men ingen har kommenterat.
Bli den förste!

Leave a comment


» Senaste!
  • Hem