Söndagen den 6 november 2016 - Kanonen

Efter lunch bänkade vi oss i en liten, lätt bil (som tack vare sin låga vikt inte fastnar så lätt i snödrivorna), och styrde kosan söderut. Väl uppe på E4 såg vi snökanonen vi var på väg in i.

Utanför

Det var ju som att köra in i en vägg. In, inuti kanonen. Väl inne i huset i Bergsbyn tittade vi med förundran ut genom fönstren hur den tjocka vita massan vräkte ner. När denna bild togs var sikten förhållandevis god. Man ser till och med skotern som grannen dragit fram:

Inne

Men det bedarrade icke. Ut och skotta fram bilarna när det var dags för hemfärd. Hur ska det gå, undrade vi. Kommer vi kunna se vägen?

Kanon

Det gick bra att se vägen, utom då bilister på E4 kör om som om de inte inser att det faktiskt är vettigt att inte köra 110 när sikten är mindre än femtio meter.

Men i höjd med Kåge avtar yrandet, och hemma i Drängsmark konstaterar vi att uppfarten är lika barskrapad som den varit sedan i fredags, då jag skottade senast. Vi har kvar de två decimetrarna som kom då. Ett par mil söderut har de fått minst tre gånger så mycket.

Hemma


En kommentar:

  1. Jag har skottat 3 x 1 timme idag (maken i Skåne över helgen, hrmph) (men blev inte fast på Arlanda över natten på väg upp i alla fall) och tror nog at det fallit säg 2-3 dm idag? Härlig fluffsnö! Lätt att skotta. Plogvallen var på 60 cm men inte isig och hård, mer som igloblock. Och jo, ytterligare 2 mil söder hade de fått 5 dm tills igår. De där ”utbuktningarna” mot havet (Lövånger, Bureå) brukar få mycket. Det minns jag fårn tiden av busspendling Umeå-Skellefteå! Bart i Umeå och Skellefteå åsså en halvmeter i Lövånger. Kollade på bilder från förra söndagen då vi panik-krattade upp de sista lövhögarna… Välkommen vinter!

    - Kommentar av TGP — 2016-11-07 00:21


Leave a comment


» Senaste!
  • Hem