Söndagen den 28 augusti 2011 - Plastbit

I fem veckor har jag haft ett annat liv än de sex månaderna innan dess, ett liv då jag inte har behövt dela upp veckorna i två – en bortadel (jobb i Gällivare) och en hemmadel (ledig i Skellefteå). Om en stund bär det av, norrut igen. Tre nya månader med veckopendling. Jag har ingen ångest över att mina fem veckors hemmavarande är över. Det är som det är. Jag intalar mig själv att det rör sig om korta veckor och långa helger. Snart är jag hemma igen.

Och i och med den nya vardagen kommer skrivandet igång här igen. Vi börjar med en liten bildgåta. För några veckor sedan fick Den Långa Rödhåriga ett eggande reklambrev från en av dessa bokklubbar (som hon inte är medlem i men ändå får välkomnande semi-personliga brev ifrån). I brevet fanns följande föremål bifogat:

En orange, vinklad plastbit. Något tunnare utåt kanterna. Det fanns ingen förklaring till vad det var eller vad man ska ha den till. Vi spekulerade i att man kan ha den när man låser en pocketbok, att den hjälper till att hålla boken öppen när man håller den med en hand med tummen i mitten. Men det verkade inte speciellt praktiskt. Hm. Är det någon som kan tänkas veta svaret? Vi står i alla fall handfallna.


6 kommentarer:

 1. Är den böjbar på mitten? Sen så tror jag du glömt ett ’inte’ i en av meningarna på slutet.

  - Kommentar av Walle — 2011-08-28 15:17


 2. Googlade lite, och kom fram till att den ska användas till att lägga tepåsen på.. helt ologiskt, och helt omöjligt att lista ut själv, men det verkar så i alla fall :D

  http://www.alltomtradgard.se/forum/view-thread.xml?thread_id=809902&forum_id=20&offset=0&view=

  - Kommentar av Kicki — 2011-08-28 15:29


 3. Ehhh… ser nu att det var gamla inlägg det där i länken, men men *skratt*

  - Kommentar av Kicki — 2011-08-28 15:32


 4. Här däremot: http://www.familjeliv.se/Forum-25-71/m60442646.html

  Och det är en boköppnare, inget tepåsefat *s*

  - Kommentar av Kicki — 2011-08-28 15:40


 5. Det där kanske vore nåt för min kompis som lånat två böcker av mig och läst sönder båda.

  - Kommentar av Walle — 2011-08-29 14:59


 6. Jag fick en sån i present, de sa att det var en apelsin(clementin skalare – detta var för 2 år sedan, har fortfarrande inte fattat hur man ska göra ;)

  - Kommentar av Elsa — 2011-12-06 15:25


Leave a comment


» Senaste!
 • Hem