Torsdagen den 1 november 2018 - Halvsockrig

Ännu en säsongspremiär. Denna gång med dubbade vinterdäck på halvhård halvsockrig snö på skogsstigarna. Min noga utvalda skogsrunda (lagom lång, lagom backig, lite alfalt och minimalt med medelst häst upptrampad tvättbräda till skogsväg) tog tio minuter längre tid att avverka idag än innan snön kom och gjorde trampningen trög. Men det är ju träning det också, och vackert, det var det.


Fredagen den 2 november 2018 - Nightmare

Lika säkert som Kalle på julafton så hoppas jag att The Nightmare before Christmas blir ett stående inslag den här tiden på året flera år framöver. Vi såg den igår, och den ingår i fredagsmyset ikväll.

iTunes är dock en av de få som erbjuder den som ”streamad”* hyrfilm, och eftersom Apple är ett sånt idiotiskt slutet ekosystem verkar det inte finnas något sätt att skicka filmen till teven (om man inte äger en svindyr Apple TV-grunka) (eller?) så fick vi se den på en liten datorskärm istället. Nå. En fantastisk film nevertheless. Det tyckte även hon.

(* ”Streamad” inom situationstecken eftersom filmen måste laddas ner i sin helhet på iTunes innan den går att spela. (eller? igen))


Lördagen den 3 november 2018 - Ljus

Kloss efter Halloween uppmärksammar vi våra bortgångna nära och kära. Märklig känsla när man går i kyrkogården bland de tusentals ljus och vet att varje ljus är en människa som inte finns längre men som ändå finns genom oss. Vi är många fler.


Söndagen den 4 november 2018 - Kras

Nyis. Dubbdäck. Fart. Kras.


Tisdagen den 6 november 2018 - Skumt

Jag avundas verkligen inte damerna under det här partiet. Det ser visserligen inte så värst svårt ut om man bara håller tungan rätt i mun, men ändå. Skumt men vackert, om man gillar sånt här.


Torsdagen den 8 november 2018 - Två

Den här krabaten fyller två år idag! Hurra!


Fredagen den 9 november 2018 - Julpyntet

Slottet, stans mesta julkrimskramsbutik, steppar upp när det gäller julpyntet. Fint och kul att titta på.


Lördagen den 10 november 2018 - Ångra

Dags att intaga socker igen. Och att ångra det efteråt.


Söndagen den 11 november 2018 - Dag

På den högtidsdag som mamma alltid fnös åt (”Bah, det är ju bara påhitt av marknadskrafterna för att få oss att köpa mer och mer”) samlades nio stycken Ljungblads på Verandan för att proppa i sig smaskig brunch på fars dag. Och få en ansiktsmålning.


Måndagen den 12 november 2018 - Mossa

Lämnade lillbilen (aka RYOn) hos Frostkåge fordonsservice imorse, ty en rem skrek och hastighetsmätaren visade ständigt noll. Tog cykeln hemåt. Eller ”hemåt”, ty jag kan ju inte låta bli att medelst cykel utforska naturrummet i grannbyn. Uppe på Markberget upptäckte jag massiv mossa.


Tisdagen den 13 november 2018 - Säljes

Nu har den legat tillräckligt länge nere i tvättstugan, mellan duschkabinen som inte längre används, konvektorelemtentet och en två meter hög ranglig garderob som sedan två år varit på väg ut ur tvättstugan sedan den ersattes av en två och tjugo hög dito. Säljes i ett första steg exklusivt de som arbetar på Skellefteå Kraft, sedan får vi se.


Onsdagen den 14 november 2018 - Själv

Sedan ett par månader har jag låtit håret växa. För att se hur det utvecklar sig. För att se hur kaosigt det kan bli. För att se hur mycket KG Bergstöm jag blir. Eller Johan Rheborg. Eller mig själv?


Torsdagen den 15 november 2018 - Vad

Under kvällens två mil på cykel i kompakt mörker (fast med en 1650 lumen stark lampa) i skogarna nordväst om Drängsmark fotade jag detta. Kvällens fråga till er, kära läsare, är såklart: Vad är detta? Utslagsfrågan är naturligtvis: Var är detta?


» Senaste!


  • Prenumerera!  • Hem