Måndagen den 1 oktober 2018 - Räfsor

Jag trodde aldrig att jag skulle bli ägare till en lövblås. Det finns ju räfsor.


Tisdagen den 2 oktober 2018 - Mutterdragare

När vi nu är inne på elektriska verktyg: Jag har aldrig haft en föreställning om att aldrig äga en ordentlig mutterdragare. Det är jag glad för idag.


Onsdagen den 3 oktober 2018 - Exploration

Att ha suggestiva ljudeffekter från den svenska katastrofthrillern Den blomstertid nu kommer i lurarna är det perfekta sättet att ägna sig åt lantlig urban exploration.


Torsdagen den 4 oktober 2018 - Upp

En av de flytande träden ute på vattnet välte under en vårstorm, och jag och grannarna gav oss ut och klippte förtöjningarna för att låta det sjunka till botten. Men nu, fyra månader senare, dök trädet upp som gubben i lådan. Vi får se hur vi ska bära oss åt att bärga det. Vi kan ju inte låta det driva omkring som en osalig ande i Idatjärn.


Fredagen den 5 oktober 2018 - Nöjdare

Till slut blev det halvtransparant pruttslajm med en liten gummisäl i. Hon var nöjdare än vad bilden avslöjar.


Lördagen den 6 oktober 2018 - Klumpen

Att bara ta tag i trädet och dra upp hela härligheten på land gick inte alls. Jag tror minst den väger flera hundra kilo, minst. Morfar kom med vinschen i högsta hugg. Med vinschen lyckades vi få upp klumpen på grundare vatten, men inte ens den klarade att dra upp den på det torra. Nu ligger den gamla flotten som ett gammalt skeppsvrak i brynet. Det blir till att montera ner studsmattan för att medelst bilkraft och lång och stark lina dra upp den den sista biten. Stand by…


Söndagen den 7 oktober 2018 - Orangea

Det var alltså dags att montera ned studsmattan inför vintern. Men först några hopp i det orangea guldet.


Måndagen den 8 oktober 2018 - Vägrade

Nej. Inte ens bilen kunde rå på klumpen. Den vägrade dras upp på land, och de starka linorna mellan den och bilen gick av. Så det fick bli till att stå i geggan och hugga sönder den, bit för bit.


Tisdagen den 9 oktober 2018 - Ansökan

Jag undrar om någon verkligen har skickat in en ansökan.


Onsdagen den 10 oktober 2018 - Promenad

En liten promenad. Jag började fem i halv tio och var framme vid tretiden. Av femton kilometer trampades max 800 meter asfalt, resten var ungefär hälften skogsväg eller stig av varierande kvalitet och hälften ingen stig alls. För att navigera använde jag mig av mobilen, solen och kompass. Målet var Byskeälven till fots, så rakt norrut genom terrängen som möjligt. Syftet var vandring – den enda hittills i år på grund av vårens ryggkomplikationer.

Bortsett från ett möte med en man med hund strax efter att jag lämnat Drängsmark så var jag ensam hela tiden, så vitt jag vet. Kanske var jag det inte ändå, men det vet bara de eventuella älgar och björnar som iakttagit mig på vägen. Skogarna var djupa, orörda och rörda, öppna och risiga, det var myrmark och det var torra hällor på höjd. Smala stigar och bortglömda skogsbilvägar. Ett par jaktkojor med gästböcker. Byskeälven var fin och strid. Landskapet vittnade om en betydligt våldsammare vårflod i maj men nu guppade älven nedströms med en förhållandevis lugn självklarhet.

På några klippor intill en liten fors åt jag upp ett päron och en schweizernöt innan en röd SAAB kom och plockade upp mig på grusvägen till Lundbäck och Byske och E4 och hem.


Torsdagen den 11 oktober 2018 - Superkul

Alla måste äga en lövblås. Det är ju superkul!


Fredagen den 12 oktober 2018 - Ren

Vi drog på badhuset för att… öhm… bada. Och äta middag på badhuset. Men först fick Rödis bli lite ren.


Lördagen den 13 oktober 2018 - Dag

Barnkulturdagar på Nordanå. Familjeimprovisationsteater, lekuställning med de fem myrorna och fyra elefanterna, pysselverkstag med en scenograf samt konsert med Jojje Wadenius och hans barnlåtar. Middag med G på Taco Bar och bio om den första människan. Bra dag.


» Senaste!


  • Prenumerera!  • Hem