Söndagen den 1 juli 2018 - Skog

Skog

I en skog nånstans mellan Drängsmark och Byske. Långt från närmaste asfalt. Värmen. Stillheten. Björnfrossan.


Måndagen den 2 juli 2018 - Bro

Såga

Såga sönder en bro på en lekstuga. Dränka in ändar och annat gammalt trä med impregneringsolja. Såga till nya fräscha trädelar. Skruva fast. Såga till spjälor och trallvirke, skruva fast. Måla. Gå vidare till nästa projekt.


Tisdagen den 3 juli 2018 - Korridor

Korridor

Den här bilden fick jag inte ta.

Det är inte från något flådigt hotell, eller jo, på sätt och vis… Det är en replika av en korridor från R.M.S. Titanic, från den vandrande utställningen om dito. En bra utställning.

Jag vågade inte känna på någon av hyttdörrarna. Tänk om jag då vips hade hoppat tillbaka 106 år och dragits in i den verkliga händelsen, utan någon möjlighet att ta sig tillbaka till nutid?


Onsdagen den 4 juli 2018 - Bry

BOTFOJ

Jag kunde inte bry mig mindre om att detta datum firas som nationaldag i USA. Däremot bryr jag mig mer om denna. Bra film, ännu bättre musik av John Williams.


Torsdagen den 5 juli 2018 - Kvällstur

Bastuhällan

Vi tog en liten kvällstur med Kitty i Kågefjärden. Vid Bastuholmen gjorde vi an och åt middag. Sjögräsnudlar med tillbehör. Onödigt (?) nyttigt och sjukt gott. Ett par geocacher tog vi också. En supernajs upplevelse, inte minst när vinden hade lagt sig ner för att sova.


Fredagen den 6 juli 2018 - Hon

Mona

Hon.


Lördagen den 7 juli 2018 - Hänförd

Cirkus

A var direktören. Mona och R och F och E och H utförde konster, tillsammans och var för sig. Manegen var säker, miljön storslagen och publiken hänförd.


Söndagen den 8 juli 2018 - Loppis

Loppis

En av sommarens alla traditioner är att köra ett par mil till Lillkågeliden och en loppis inhyst i ett lagom nedgånget hus där. Många rum, många fynd, bland annat en liten docksäng och en solstol modell äldre.


Måndagen den 9 juli 2018 - Badring

Strand

Säsongspremiär på en strand med liten badring.


Tisdagen den 10 juli 2018 - Stege

Flotte

Efter att hon hade gått och lagt sig fortsatte jag att jobba på en liten stege att ha på den inre bryggan, nu när den yttre bryggan tjänade som flotte en bit ut på tjärnen. Jag skulle ha kunnat ställa en högtalare på flotten och köra Uno Svenningsson på högsta volym men jag är inte säker på att grannarna hade uppskattat det.


Onsdagen den 11 juli 2018 - Parkerade

Enhörning

Den gigantiska enhörningen Milda fick tyvärr inte följa med in i huset. Hon parkerade sig istället utanför hennes fönster. Hon kanske ville ha gott om tid att förbereda sig för morgondagens revelj.


Torsdagen den 12 juli 2018 - Alternativ

Barn

Den visade sig nästan vara lite för stor för lek i badvatten för barn under 1.40. Men den fungerar alldeles utmärkt som alternativ hoppborg. Man kunde lätt missta tre barn för minst det dubbla när flamset runt den peakade. Det är inte ens säkert att benen till vänster och höger om dess hals tillhör samma barn.


Fredagen den 13 juli 2018 - Plumsa

Gräs

Den Långa Rödhåriga (eller snarare vi numera, eftersom vi är gifta) har ju en stuga i Bröntjärn, Brännkälen, bortom Skråmträsk. Dit kunde man förr ta sig med bil genom hyfsat högt gräs, men icket nu längre. Nu blev det till att plumsa. (På bilden är vi på väg bort från stugan, till vägen.) Tur att fästingarna inte brett ut sig till oss i norr (ännu).


Lördagen den 14 juli 2018 - Plocka

Gubbar

I Skråmträsk säljer de jordgubbar. Man måste plocka dem själv. 120 kronor för åtta liter stora och saftiga. Vad kostar en liter Finnerödjagubbar utanför ICA?


Söndagen den 15 juli 2018 - Norrmän

Klart

Egen naturpool i all ära, men idag längtade vi efter lite klart klorvatten och norrmän. Då far man till Byske.


» Senaste!


 • Prenumerera! • Hem 
  RSS
  EgoEgo 
  Nyligen
   

  Lyssna på Radio Paradise!