Fredagen den 1 juni 2018 - Nära

Motor

Är man inte det minsta intresserad av att mecka med motorer [som drivs av fossila bränslen] så sitter man med brevet i skägglådan. Vill man komma loss därifrån och samtidigt – en kanske ännu större anledning – göra världen och klimatet och framtiden och ens barn en tjänst så ser man till att den hamnar på skroten. Och istället klipper samtliga ens gårds gräsytor (istället för som nu bara nästan allt) med den tysta, lätta, billiga (i drift), olje- och bensinslaskfria, snygga och hållbara batterigräsklipparen. Vi är nära där nu.


Lördagen den 2 juni 2018 - Önskerep

Idag taggade och repade vi inför morgondagens konsert, bestående av hundra procent sånger som vi och vår publik har röstat fram att vi ska framföra. Idel favoriter alltså. Nu hoppas vi bara på att konsertlokalen blir mer än halvfull, ty denna tid på året är inte helt idelialiskt när det gäller att locka folk till såna här amatörtillställningar. Oavsett så blir detta kul och väldigt, väldigt välljudande.

 


Söndagen den 3 juni 2018 - Alla

Ben

En sista övning av dagens fotbollslek med Drängsmarks IF. Fötterna ihop. Även gosedjurens fötter. Alla ska med.


Måndagen den 4 juni 2018 - Cykla

Växthus

Först for vi till ett växthus i Byske för att handla presenter till förskolefröknarna på sommarfesten imorgon.

Cykla

Sen cykelträning på Byske campings parkering. Det blir ju lite svårt att få till en naturlig träning just där vi bor, så vi måste välja tillfällena. Men idag kom hon på det här med att cykla lite fortare så att hon slipper förlita sig på stödhjulen. En liten milstolpe där.


Tisdagen den 5 juni 2018 - Dockteater

Dockteater

I halvruggigt väder hade vi sommarfest på förskolan Heden i Drängsmark. En slags skolavslutning fast på förskolenivå. Sånguppträdanden, tipsrunda, mingel och fika. Och så en dockteater som Mona och kompisen W styrt ihop och skrivit manus till. Fina fröken A hjälpte till att förmedla budskapet att man ska vara snäll med sina kompisar.


Onsdagen den 6 juni 2018 - Guckuskor

Gucku

Vi och familjen A tog vår bilar på en tur längs med på gränsen farbara skogsvägar några mil till Brännbergs naturreservat i vilket det utlovades en prakt av väldoftande orkidéer. Jag glömde att sniffa ordentligt, men det var i alla fall lite överraskande att se dessa märkliga guckuskor växa i klasar här och var. Och barnen var på strålande humör.


Fredagen den 8 juni 2018 - Lång

Teater

Idag var det teater. Scenen var 1.7 meter över golvet och på första parkett satt publiken på små stolar och tittade upp. Pjäsen hon spelade hade ingen särskilt tydlig struktur men den hade i alla fall många huvudrollsinnehavare. Och den var vääääldigt lång.


Lördagen den 9 juni 2018 - Vila

Han

För allmän beskådan hade han blivit räddad på flygfältet av en räddningshelikopter. Nu låg han och tog igen sig på ett av helikopterns hjul medan barn och vuxna tog sig en titt i helikoptern och småpratade med Search And Rescue-personalen. Hans ena fot var i en obehaglig vinkel, minst en hand och ett huvud (?) var borta. Klart man måste vila upp sig då.


Söndagen den 10 juni 2018 - Grillen

Korv

Hon är, vad vi vet, inte någon korvälskare, men däremot en mycket nyfiken katt. Och här mycket nyfiken på hettan från glöden. Hon sniffade, funderade och gick sen till skogs och kom tillbaka med  en sork i munnen. Den fick inte vara med på grillen.


Måndagen den 11 juni 2018 - Lagomt

Läsa

En liten vardagshandling på den lokala affärn resulterade i högläsning innan middagen. En lagomt dåligt tecknad disneyhistoria om en kanin och en sköldpadda.


Tisdagen den 12 juni 2018 - Klart

Klart

Klart är en bra väderförutsägelseapp, enkel, äkta, trovärdig och ofta korrekt. Det enda som fattas den är att det inte finns någon möjlighet att stänga av reklamen, som lägger sig som blaffor mitt i prognoserna. Om den misslyckas att ladda en reklambild så får man en klart-koloss mitt i listan istället. Jag köper gärna appen för att slippa reklamen. De ”funderar” på att göra en reklamfri betalapp i framtiden eftersom det är fler som efterfrågat detta. Fundera icke, bara gör. Det är inte svårt, tro mig.

(Varför är jag intresserad av vädret i Lund på torsdag? Jo, för en massa studenter tar studenten där då.)


Onsdagen den 13 juni 2018 -

Kupé

Lycka är att ligga överst i egen kupé och titta på My Little Pony.


Torsdagen den 14 juni 2018 - Dundrade

Ut

Flugan

Till dånande Avicii (bl a) dundrade de ut så småningom. En brorson tog studenten. Huset är före detta Lunds universitets anatomiska institution, numera privat gymnasieskola. Klart man som veteran tar på sig flugan och den 27 år gamla studentmössan och firar med en very-soon-to-be sexåring på axlarna. Ryggen höll.


Fredagen den 15 juni 2018 - Sommarlov

Sommarlov

Att vara med på inspelningen av svt:s Sommarlov och se Malin, Alex, Angelika Prick och inte minst Sommarskuggan PÅ RIKT var ett av de mest absolut efterlängtade eventen på denna resa. Att det innefattade att sitta ner på gräset och roas av en publikuppvärmare mellan tagningarna var kanske inte exakt vad hon hade förväntat sig.


Lördagen den 16 juni 2018 - Möten

DSC_0273-01

Pingvin

Isbjörn

Idag drog vi utomlands och gick på zoo. Mona hade så bråttom att hinna se allt att hon säkert hade missat hälften om inte vi vuxna hade jobbat hårt med att sänka tempot en smula. Nevertheless ägde ett antal oförglömliga möten rum som vi hoppas hon bär med sig. Det här oväntade mötet hoppas vi dock att hon inte bär med sig:

Häst


Söndagen den 17 juni 2018 - Dans

Dans

Resdag idag. Här mellanlandar vi i järnvägsknuten Nässjö och ska snart äntra ett krösatåg till Tranås. Värt en liten dans.


Måndagen den 18 juni 2018 -

Lennart

Nedanför ett lutande torg och ovanför en parkering stod han. Eller snarare hans huvud. Lennart. Glada Lennart. Tranås-sonen. Jag hälsade på honom innan det var dags att äta en lokal hamburgare i värsta hitchcock-stilen. Som mest satt åtta pommes-sugna kajor {varav tre i bild) på drygt armlängds avstånd och väntade tålmodigt.

hdr_00035_0-01


Tisdagen den 19 juni 2018 - Hon

Hon

Det är som om hon är en barnversion av min mamma. Sprallig, tankfull, nyfiken, pysslig, klok. Altt går runt, kommer tillbaka.

Vi satte dit en fjäril, en tagetes och liten jordgubbsplanta. Mamma skulle ha varit sjukt nöjd. Hon älskade ju jordgubbar.


Onsdagen den 20 juni 2018 - Når

Lång

Efter mycket kärt besök i Farsta mäter vi hur lång hon egentligen har blivit. Hälarna på marken, rak rygg. Hon når ändå upp till Odenplan (pga något låg fotovinkel).


Torsdagen den 21 juni 2018 - Nedsölade

Tors fiske

Midgårdsormen kräks vatten rätt i Tors ansikte. Mjölner verkar inte bita på ormen. Fontänskulpturen på Mariatorget.

Idag blev vi nätt och jämt nedsölade av Sköndals störtregn, men vi lyckades istället ta oss varsin glass i en tobaksaffär, innan vi gick och sa farväl till före detta kursaren S med D och lille K. Sen inleddes projekt ”Hålla Mona (och oss själva) vakna innan hemfärd klockan 23.15”, vilket lyckades ganska väl med middag på Vapiano och efterrätt hemma hos E & F med W & C. Med gosh vad hon somnade snabbt när vi väl var ombord på nattåget. Bra resa!


» Senaste!


 • Prenumerera! • Hem 
  RSS
  EgoEgo 
  Nyligen
   

  Lyssna på Radio Paradise!