Tisdagen den 1 maj 2018 - Högt

Plask

Vi gick/plumsade/klafsade till fågeltornet vid Ostträsket med förhoppningem att se några fåglar ute på sjön. Tyvärr var alla tusentalstranorna borta och gjorde sina dagspass på närbelägna lägdor, så de enda fåglar vi såg var en skrattmås och ett par sädesärlor. Däremot var vattenståndet glädjande högt. Bättre än några löjliga fåglar på en kilometers håll. Vattenparty!


Onsdagen den 2 maj 2018 - Spelade

The Wunderbaum Band

En urkass bild från dagens enda fototillfälle. The Wunderbaum Band spelade bluegrasscovers på låtar från alla möjliga genrers. Brygg CC, med en grå skellefteälv som fond.


Torsdagen den 3 maj 2018 - Reparerad

Willys

En inte heller så rolig bild, tagen med en hos utmärkta Norrmobil reparerad mobil. Nu är inte kameralinsen längre repig – nu kan jag bestämma själv om jag vill ha bilder som – lite överdrivet – ser ut så här:

Willys 2

Som en bonus hör folk även vad jag säger i telefonen numera.


Fredagen den 4 maj 2018 - Halva

Tefat

I det allt annat än färgglada tjärnlandskapet uppenbarade sig ett rött åktefat. Som vi har letat halva vintern!


Lördagen den 5 maj 2018 - Småsten

Kasta

Hon och kompisarna W och L kastade småsten i tjärnen. Plums, eller snarare ”plims”.

Bezzerwizzer

Sen for jag till E&M och gjorde bort mig i Bezzerwizzer.


Söndagen den 6 maj 2018 - Fångst

Vattensork

Vi är djupt imponerade av vår av jakt mycket oerfarna ”inne”katt som idag gjorde sitt livs första levande fångst. Hon har endast kunnat träna under begränsad utetid dagtid de senaste två veckorna. Den här och dess eventuella sorkkompisar har pajat stora delar av vår gräsmatta under vintern. I fjol åt de även upp våra morötter, innan det var dags att dra upp dem. Så även om vi är något äcklade av Poppys nyvunna hobby, så hejar vi försiktig på. Go get them girl!


Måndagen den 7 maj 2018 - Rejält

Selsbäcken

Selsbäcken, en rätt anonym skogsbäck, har rejält svämmat över sina breddar. Det är mycket smältvatten i skogarna som vill ut till havet.


Tisdagen den 8 maj 2018 - Nästla

Ville

Knappt en månad kvar till vår önskekonsert, till vilken publiken under vintern har fått kunna rösta vilka favoriter de vill att vi ska framföra. Det är lite oklart hur en av sångerna, den enda som vi aldrig sjungit förr, har lyckats nästla sig in i programmet. Men nåja, den är bra den också.


Onsdagen den 9 maj 2018 - Klimatsmart

Grill

Isarna smälter för fullt och det är dags för en inte helt och fullt klimatsmart premiär.


Torsdagen den 10 maj 2018 - Skumt

Nordsken

Arenan är fylld med rök, skumt ljus och nördkultur. Mysigt!


Fredagen den 11 maj 2018 - Vid

Hejdå

Imorgon lär nittio procent av detta vara borta. Nu tar ett annat liv vid.


Lördagen den 12 maj 2018 - Kanaler

Isen

Idag drog isen sin sista suck. Vi fick i alla fall chansen att paddla genom några kanaler, skapade av forna tiders skoterbuskörning. När dagen är slut återstår kanske någon meter bred remsa på norrsidan.


Söndagen den 13 maj 2018 - Heter

Kitty

Äntligen heter hon något. Och hon är superpeppad på sommarens äventyr!


Måndagen den 14 maj 2018 - Rov

Blod

Det här monstret vill man inte möta ensam…
…en solig majdag…
…i vår trädgård…
…om man är sork.

Poppy, 1 ½ år, av uppfödaren gulligt uppkallad efter ett av kändiskocken Jamie Olivers barn, har just gjort sitt tredje rov. Denna gång med en smula mer splatterinslag än tidigare.


Tisdagen den 15 maj 2018 - Stopp

Stopp

På lekstugans dörr sitter en varning till Sommarskuggan nr 3. Stopp i lagens namn. Det här är Monas domän. Sommarskuggor äga ej tillträde.


Onsdagen den 16 maj 2018 - Stabilt

Kitty

Om man har en kanot som behöver ta sig fram på land (om det till exempel är en bit från bil till vatten), ja då bygger man en vagn och låter den rulla. Det är resterna av Monas gamla barnvagn, som ej var i dugligt skick att återanvändas som dito. Så nu sitter Kitty stabilt och säkert i vagnen. (Om det är ojämn terräng fungerar det bäst att släpa kanoten på marken.)

Vagn


Torsdagen den 17 maj 2018 -

Färdig

Efter en dag fullproppad med aktiviteter, däribland besök på skolan med kommande klasskamrater inför skolstarten, förskolans dag med bamselopp och ansiktsmålning, samt hårdoppning i tjärn, så är hon färdig för dagen.


Fredagen den 18 maj 2018 - Nässelpizza

Pizza

Årets första nässelpizza (med creme fraiche, philadelphiaost, champinjoner och sparris (ej i bild) garnerat med prosciutto), ej den sista.


Lördagen den 19 maj 2018 - Kompisar

Skynda

Nysminkad som panda och med en panda i famnen skyndar hon sig till transporten (Rödis) som ska ta oss den lokala gympasalen i vilken kalas ska ordnas för henne och tre andra kompisar.


» Senaste!


 • Prenumerera! • Hem 
  RSS
  EgoEgo 
  Nyligen
   

  Lyssna på Radio Paradise!