Fredagen den 6 april 2018 - Tejp

Hund

Det behövdes tydligen inget lim till den här. Tejp skulle egentligen inte heller behövas, men det krävdes för att den skulle hålla ihop. Och för att den skulle få fika.


Lördagen den 7 april 2018 - Vad

Grej

Idag var en stor dag. Först två timmars dubbelbarnkalas på Drängsmarks Folkets Hus. Direkt efteråt startade nästa kalas hemma hos bästa kompisen som fyllde sju. När det var avklarat visste hon vad hon skulle önska sig till sin födelsedag.


Söndagen den 8 april 2018 - Njutbart

Grop

Detta må ha varit den mest urbana subarktiska expedition någonsin, men även den tuffaste. Nära hundra meters stigning på 300 meters fågelväg i icke-bärande drygt meterdjup snö var en fysisk utmaning, inte minst dagen efter full förkylning med feberkänningar. Då är Cirkle-K-wrap, vatten-Oboy och bullens korv med goda vänner i en snögrop fruktansvärt njutbart.


Måndagen den 9 april 2018 - Ett

Gräva

När det våras börjar det bli dags att piffa till lekstugan vi köpte ifjol. Problemet är bara att den är bakom en del snö. Så då börjar man gräva sig fram. Ett arbete som måste ske etappvis. Så här såg det ut efter etapp ett.


Tisdagen den 10 april 2018 - Två

Två

Etapp två.


Onsdagen den 11 april 2018 - Fart

Rodel

Det var ju inte mitt fel att de förlade SM-veckan samma vecka som kammarkören skulle ha konsert. Inte heller kunde de inte ha tävlingarna i Drängsmark heller. Annars hade jag definitivt ställt upp i alpinrodelmästerskapet, till vilket alla som ville var direktkvalade. Det hindrade mig dock inte att vara med på efterträningar och prova på. Huj vilken fart!


Torsdagen den 12 april 2018 - Tre

Tre

Etapp tre. Med lite hjälp av en femåring så har vi nu nått halvvägs!


Fredagen den 13 april 2018 - Kvar

Cykel

Säsongspremiären. Ännu en tid kvar tills det är möjligt att köra i terräng.


Lördagen den 14 april 2018 - Fjärde

Fyra

På fjärde etappen nådde vi målet. På vägen konstaterades även att en bit av staketet halvvägs mellan grinden och lekstugan nu har tittat fram ur snömassorna. Våren är verkligen här!

DSC_0771-01


Söndagen den 15 april 2018 - Inomhus

40+6

Idag var det barn- och vuxenkalas hemma hos en korist. Och det blåstes såpbubblor inomhus, minsann.


Måndagen den 16 april 2018 - Processen

Före

Slängde ut lite snö på uppfartsasfalten i ett försök att påskynda processen.

Senare

Åtta timmar senare. Jodå!


Tisdagen den 17 april 2018 - Svårt

Rep

En kör repar. Svårt, men bra.


Onsdagen den 18 april 2018 - Par

Tass

För att kunna äta potatis- & purjolökssoppa ordentligt behöver man ett par egengjorda papperstassar, en på vardera hand.


Torsdagen den 19 april 2018 - Femton

Knä

Senaste veckan har det varit uppemot femton plusgrader på dagarna. Då är det en sällsam känsla att ändå plumsa fram i knädjup snö. Hela snövolymen är dock förändrad – allt är så kallad sockersnö och man sjunker igenom hela vägen ner till marken vilket man inte gör när snön inte är påverkad av alla dessa plusgrader.

Bonusbild, tarvar ingen förklaring:

Gång


Fredagen den 20 april 2018 - Vifta

DSC_0812-01

Man kan fira vårens antågande antingen genom att byta till sommardäck, eller vifta med vimplar, en i vardera hand och stövel.


Lördagen den 21 april 2018 - Indisk

Tajmahalmat

Vi for till Umeå för att gå på en trädgårdsmässa imorgon. Men först äta indisk mat. Sjukt gott.


Söndagen den 22 april 2018 - Tomater

Tomater

Här sitter Stefan Sundström och snackar tomater och andra ovärldsliga ting.


Söndagen den 22 april 2018 - Andra

Morgon

…”du vaknar upp med Umeå för dina fötter”… Ja, i alla fall umeälven och ett mulet Teg på andra sidan.


Måndagen den 23 april 2018 - Hög

Hög

En framtinad och -skottad hög. En av två och en halv. Plus den där stora däruppe. Det måste bort, nån gång, på ett bra och enkelt sätt. A work in progress.


Tisdagen den 24 april 2018 - Onödigheten

Klimatlkomp

När jag bokade bilprovning kunde man, förutom ”Kontrollbesiktning”, även kryssa i ”Klimatkompensering”. Bilprovningsföretaget gör en grej av att de klimatkompenserar hela deras verksamhet, och det är ju bra, men det framgick inte helt och fullt tydligt vad det innebar att kryssa i ”Klimatkompensering”, förutom att det skulle kosta 170 kronor extra. Nåja, tänkte jag, och gick vidare med ”Klimatkompensering” ikryssad. Det kunde ju inte vara dåligt.

Det visade sig att för dessa 170 kronor hade vi klimatkompenserat för vår bils hela koldioxidutsläpp det senaste året. Det kändes spontant som en liten summa. Eller så var den hög, med tanke på att vi kör på etanol. Den släpper förvisso ut koldioxid som alla andra bilar, men den största delen är från förbränning av bränsle som inte är fossil (E85).

Det kändes dock lite halvolustigt att besiktningsmannen med ett hånfullt leende uttryckte onödigheten att betala 170 kronor för en sån onödig grej.


Onsdagen den 25 april 2018 - Ägg

Ägg

Vad är detta för ägg? Bara skalet är kvar, lite mjukt, lite spetsigt.


Torsdagen den 26 april 2018 - Liknas

Gris

Ett av för gatan påfrestande förhållande under de senaste veckornas upptining har skapat ett ”hål” som, med förvånansvärt lite fantasi, kan liknas… en gris.


Fredagen den 27 april 2018 - Sova

Hundkoja

I pudelns ihopfällbara hundbur ville hon sova inatt. Men ack så svårt det blev att verkligen somna då, så det fick bli vanliga sängen i alla fall. Men säg det inte till någon.


Lördagen den 28 april 2018 - Tur

Kanin

Zooaffärn besöktes idag av den lokala kaninföreningen. Vilken tur att vi skulle dit just idag för akaffa namnbricka och halsband åt Poppy.


Söndagen den 29 april 2018 - Gräva

Grotta

Det som göms i snö kommer fram i tö. Här har vi till exempel en före detta snögrotta, från den tiden då snödjupet var en meter och det gick utmärkt att gräva sig fram.


Måndagen den 30 april 2018 - Fina

Valborg

Majbraseröken bjöd på fina himlafärger under promenaden hem från byns valborgsmässofirande. Och solen ännu en bit ovan horisonten, klockan åtta.


Tisdagen den 1 maj 2018 - Högt

Plask

Vi gick/plumsade/klafsade till fågeltornet vid Ostträsket med förhoppningem att se några fåglar ute på sjön. Tyvärr var alla tusentalstranorna borta och gjorde sina dagspass på närbelägna lägdor, så de enda fåglar vi såg var en skrattmås och ett par sädesärlor. Däremot var vattenståndet glädjande högt. Bättre än några löjliga fåglar på en kilometers håll. Vattenparty!


Onsdagen den 2 maj 2018 - Spelade

The Wunderbaum Band

En urkass bild från dagens enda fototillfälle. The Wunderbaum Band spelade bluegrasscovers på låtar från alla möjliga genrers. Brygg CC, med en grå skellefteälv som fond.


Torsdagen den 3 maj 2018 - Reparerad

Willys

En inte heller så rolig bild, tagen med en hos utmärkta Norrmobil reparerad mobil. Nu är inte kameralinsen längre repig – nu kan jag bestämma själv om jag vill ha bilder som – lite överdrivet – ser ut så här:

Willys 2

Som en bonus hör folk även vad jag säger i telefonen numera.


Fredagen den 4 maj 2018 - Halva

Tefat

I det allt annat än färgglada tjärnlandskapet uppenbarade sig ett rött åktefat. Som vi har letat halva vintern!


Lördagen den 5 maj 2018 - Småsten

Kasta

Hon och kompisarna W och L kastade småsten i tjärnen. Plums, eller snarare ”plims”.

Bezzerwizzer

Sen for jag till E&M och gjorde bort mig i Bezzerwizzer.


Söndagen den 6 maj 2018 - Fångst

Vattensork

Vi är djupt imponerade av vår av jakt mycket oerfarna ”inne”katt som idag gjorde sitt livs första levande fångst. Hon har endast kunnat träna under begränsad utetid dagtid de senaste två veckorna. Den här och dess eventuella sorkkompisar har pajat stora delar av vår gräsmatta under vintern. I fjol åt de även upp våra morötter, innan det var dags att dra upp dem. Så även om vi är något äcklade av Poppys nyvunna hobby, så hejar vi försiktig på. Go get them girl!


Måndagen den 7 maj 2018 - Rejält

Selsbäcken

Selsbäcken, en rätt anonym skogsbäck, har rejält svämmat över sina breddar. Det är mycket smältvatten i skogarna som vill ut till havet.


Tisdagen den 8 maj 2018 - Nästla

Ville

Knappt en månad kvar till vår önskekonsert, till vilken publiken under vintern har fått kunna rösta vilka favoriter de vill att vi ska framföra. Det är lite oklart hur en av sångerna, den enda som vi aldrig sjungit förr, har lyckats nästla sig in i programmet. Men nåja, den är bra den också.


Onsdagen den 9 maj 2018 - Klimatsmart

Grill

Isarna smälter för fullt och det är dags för en inte helt och fullt klimatsmart premiär.


Torsdagen den 10 maj 2018 - Skumt

Nordsken

Arenan är fylld med rök, skumt ljus och nördkultur. Mysigt!


Fredagen den 11 maj 2018 - Vid

Hejdå

Imorgon lär nittio procent av detta vara borta. Nu tar ett annat liv vid.


Lördagen den 12 maj 2018 - Kanaler

Isen

Idag drog isen sin sista suck. Vi fick i alla fall chansen att paddla genom några kanaler, skapade av forna tiders skoterbuskörning. När dagen är slut återstår kanske någon meter bred remsa på norrsidan.


Söndagen den 13 maj 2018 - Heter

Kitty

Äntligen heter hon något. Och hon är superpeppad på sommarens äventyr!


Måndagen den 14 maj 2018 - Rov

Blod

Det här monstret vill man inte möta ensam…
…en solig majdag…
…i vår trädgård…
…om man är sork.

Poppy, 1 ½ år, av uppfödaren gulligt uppkallad efter ett av kändiskocken Jamie Olivers barn, har just gjort sitt tredje rov. Denna gång med en smula mer splatterinslag än tidigare.


Tisdagen den 15 maj 2018 - Stopp

Stopp

På lekstugans dörr sitter en varning till Sommarskuggan nr 3. Stopp i lagens namn. Det här är Monas domän. Sommarskuggor äga ej tillträde.


Onsdagen den 16 maj 2018 - Stabilt

Kitty

Om man har en kanot som behöver ta sig fram på land (om det till exempel är en bit från bil till vatten), ja då bygger man en vagn och låter den rulla. Det är resterna av Monas gamla barnvagn, som ej var i dugligt skick att återanvändas som dito. Så nu sitter Kitty stabilt och säkert i vagnen. (Om det är ojämn terräng fungerar det bäst att släpa kanoten på marken.)

Vagn


Torsdagen den 17 maj 2018 -

Färdig

Efter en dag fullproppad med aktiviteter, däribland besök på skolan med kommande klasskamrater inför skolstarten, förskolans dag med bamselopp och ansiktsmålning, samt hårdoppning i tjärn, så är hon färdig för dagen.


Fredagen den 18 maj 2018 - Nässelpizza

Pizza

Årets första nässelpizza (med creme fraiche, philadelphiaost, champinjoner och sparris (ej i bild) garnerat med prosciutto), ej den sista.


Lördagen den 19 maj 2018 - Kompisar

Skynda

Nysminkad som panda och med en panda i famnen skyndar hon sig till transporten (Rödis) som ska ta oss den lokala gympasalen i vilken kalas ska ordnas för henne och tre andra kompisar.


» Senaste!


 • Prenumerera! • Hem 
  RSS
  EgoEgo 
  Nyligen
   

  Lyssna på Radio Paradise!