Söndagen den 3 september 2017 - Pågår

Sal

Röjning längs stranden pågår. Det kan lätt bli som en sal mellan sjö och backe, med glitter och sol som strilar uppifrån och från sidan. Vi måste bara röja lite mer.


Måndagen den 4 september 2017 - Viljan

Gå

Tripp, tripp. Det låter från altantaket. Någons fötter är däruppe. Och någon kvittrar. En katt spärrar upp ögonen och spanar. Varifrån kommer det? En katt måste undersöka. Synd att någon släppt ned gardinerna för att inte solen ska göra det alltför hett härinne. En katt försöker strunta i det och kravlar sig in innanför. Det går ju om man bara har viljan.


Tisdagen den 5 september 2017 - Förstapriset

Vann

Det är inte varje dag, inte nån gång varje vecka eller månad eller ens år man vinner nåt. Men så plötsligt händer det. Dessutom på egna meriter. Man skulle, under hela juli och halva augusti ta en bild på sig själv på minst tio av de platser som tas med i Visit Skellefteå sommarbroschyr, hashtagga bilden med platsen samt #staycationskellefteå, och lägga upp på Instagram. Rolig tävling. Arton bilder blev det. Förstapriset var ett presentkort på 5000 kronor i butikerna i centrala staan. Ett par vandringskängor av kvalisort blev det till en början.


Onsdagen den 6 september 2017 - Lägga

Joy

En tjej leker förtjust med den där appen som farsan har gjort. Och vi konstaterar att man inte behöver ha uttalssvårigheter för att få ut både nöje och nytta ur den. Vi lägger S. Hur låter den? Sssss. Hur låter den där runda bokstaven då. Ooooo. Okej. Om man lägger ihop S och O, hur låter det då? Toooo. Soooot. Tsooo. Sooo. Ja! Men svårt! Att lägga ihop bokstäver eller ljud till abstrakta stavelser är inte det enklaste för en femåring. (För jag tror inte hon vet vad ett so är.) (Att hon ville ha plattan uppochner gjorde det ju inte lättare.)


Torsdagen den 7 september 2017 - Fontän

MOV_8926_000038-01

En fontän skulle invigas. Det var varmt vatten, färg, musik, mystik, dansare, eld, och fyrverkerier. Tjusigt!


Lördagen den 9 september 2017 - Plinkar

Leif

Här sitter han och plinkar på ett piano. Framför sig har han en kör. Bakom sig har han en älv.


Måndagen den 11 september 2017 - Städat

Karta

Wall-E har städat idag,precis som varje måndag, onsdag och fredag. Dock ej hela övervåningen – hon har tittat in i Monas rum men har inte rullat in där. Sen for han in i köket och knuffades lite med kattens matskål.


Torsdagen den 14 september 2017 - Batterifabrik

Northvolt

Jag beklagar djupt två dagars frånfälle.

Här sitter 850 skelleftebor och hoppas på att det nya bolaget Northvolt ska välja deras (vår) stad (och inte Västerås) att bygga deras gigantiska batterifabrik i.


Fredagen den 15 september 2017 - Städat

Städat

Wall-E har städat igen. Den här gången fick han dammsuga i Monas rum, bortanför soffpallen och bakom baslådan bredvid teven. Av någon anledning har vi dragit ut kylen och frysen ur sina platser i köket – det är de som står mitt på köksgolvet.


Lördagen den 16 september 2017 - Kompis

Kompis

På badhuset fick Mona en kompis idag. Så här glad över det blir man.


Söndagen den 17 september 2017 - Rönn

Klätter

Efter ett besök till fågeltornet, fruktlöst blåbärsletande samt kyrkovalsröstande så var hon tvungen att klättra lite i en rönn.


Måndagen den 18 september 2017 - Vek

Origami

På kvällen invaderades huset av pysseltanterna. En av dem vek papper.


Tisdagen den 19 september 2017 - Ljud

Ljud

På engelska ee, ah, oo, brittisk engelska er eller aw samt amerikansk engelska eh eller ur, följt av en konsonant; p, b, t, d, k, g, s, z, f, v, sh, ch, m, n, l eller w. Etthundratolv stavelser inspelade. Imorgon ska de sju ljudfilerna innehållandes dessa stavelser huggas upp och bli tvåhundratjugofyra stycken, en lång och en kort av varje stavelse.


Onsdagen den 20 september 2017 - Jävlaranamma

Flytt

Med några långa brädor, såpa, en halvbra vinch, en halvbra domkraft och lite jävlaranamma så har jag och svärfar lyckats göra den här skittunga pjäsen en långsideslängd och två kortsideslängder på en varierat sluttande gräsmatta. Det tog sju timmar.


Torsdagen den 21 september 2017 - Mörkret

Mörkt

Det kändes som nypremiär, ty det var kanske ett par veckor sedan. På med strålkastaren och ut. En raksträcka på asfalten genom det svarta. Efter drygt en halvmil svängde jag in i skogen för färden tillbaka till byn. Mörkret kommer närmare inpå, inte minst bakifrån och den naturliga följden är att det då går fortare.


Fredagen den 22 september 2017 - Fel

Hus

I det här perspektivet ser det mesta helt fel ut. Lekstugan jag står på är inte alls sådär lång, vårt hus är inte alls sådär litet, Den Långa Rödhåriga är inte alls sådär tjock och grannens hus, träd och stolpar lutar inte alls sådär. Däremot är det helt korrekt att det ligger ett rep på vårt tak. Det har gått arton månader sedan jag för första gången tänkte tanken att kanske ta bort det.


Lördagen den 23 september 2017 - Gick

Klubban

Efter 90 tuffa minuter på klädbytardagen på travet så fiskade hon upp en klubba ur en fiskdamm på coop. Sen gick det som det gick.


Söndagen den 24 september 2017 - Manliga

Såga

Nu gör jag sånadär manliga saker igen. Sågar och kapar.


Måndagen den 25 september 2017 - Julafton

discovery.0-01

Idag kunde man se nyproducerad Star Trek för första gången på tretton år. Star Trek Discovery utspelas tio år innan Jim Kirk drog iväg på sin femårsresa såsom beskrevs för amerikanska tevetittare år 1966. Det är lilla julafton för mig och massor av Trekkies världen äver.


Onsdagen den 27 september 2017 - Hej

Hösten

Hej höst.


Fredagen den 29 september 2017 - 30

TNG 30

Igår (torsdag) var det exakt 30 är sedan Starten Trek: The Next Generation har premiär. Originalserien från sextiotalet i all ära, men TNG gjorde Star Trek-universumet så omfattande som det är idag.


Lördagen den 30 september 2017 - Slut

Teve

Lördagsgodiset är slut, men teveprogrammen är det inte.


Söndagen den 1 oktober 2017 - Präktig

Flug

Innan jag slänger mig in i bilen väg till goda vänner dokumenterar jag den skapelse. Präktig!


Måndagen den 2 oktober 2017 - Färger

Stuga

Tältet, som vi hade lagt över lekstugan för att få till en okej atmosfär för målarfärgen att torka i, blåste av medans jag lade på sista lagret. Men det gjorde väl inget, ty i blåst och hyfsad höstvärme så torkar färgen som den ska.

På dagen kan man nu njuta av en nymålad lekstuga (i samma kulörer som det stora huset). På natten kan man observera hur ljuset inifrån skiftar i alla regnbågens färger.


Onsdagen den 4 oktober 2017 - Krypin

Mattor

Ibland hittar hon till det där stället i källaren. Flyttkartonger inbyggda mellan ett virrvarr av rör till och från värmepumpen och vidare till resten av huset. Man kan anta att mattorna och lakanen är mjuka och sköna. Ett litet krypin. Synd bara att det är så ocentralt i huset. Inte så många som har vägarna förbi.


Fredagen den 6 oktober 2017 - Växt

Vingad

När man glor ner i en del av vår rabatt på gården så är det svårt att tro att höstens förfall runtomkring är som intensivast. Cerise växt: Vingad benved. Grönt runtomkring med små vita blommor: Kärleksblomster.


Lördagen den 7 oktober 2017 - Peppar

Tjejer

De här tre vännerna peppar på skuggteater.


Söndagen den 8 oktober 2017 - Fånga

Jakt

Efter middag och före kvällsteve drog vi ut i den kolsvarta skogen på spökjakt. Uppdraget var att under femton minuter med hjälp av en app fånga in fyra spöken som gömmer sig i terrängen inom en 300 meter stor cirkel. Vi fångade in tre spöken och hade god chans på ett fjärde, men sank mark satte stopp. Nöjda traskade vi hemåt, taggade för nästa omgång.


Måndagen den 9 oktober 2017 - Skylt

Rot

Under den onödigt långa och blöta cykelturen i hedens skogar, sydväst om Drängsmark, stötte jag på denna skylt, i granskogen, i eländig terräng, tio meter från en igenväxt mindre åkerplätt. I det lokala häftet ”Natur och kulturminnen” står det att läsa:

C:a 2 km öster om byn i den s k Lusemyren inrättades platser för de fem indelta soldater som byn amsvarade för, och som i samband med byns laga delning 1864 – 1873 flyttades från Kläppen där de tidigare hade sina torp. Soldatroten hade namnen: Tapper, Dunder, Blom, Vallon och Lidström.


Tisdagen den 10 oktober 2017 - Vi

Stänga

Efter middag och före resa till staden för körövning klämmer vi in en stund pärlplattelek. När hon gjort klart sin fjäril konstaterar hon att hon inte haft någon användning av hudfärg och stänger korken.


Torsdagen den 12 oktober 2017 - Mage

Mage

Min en smula för stora mage uppskattas med säkerhet av åtminstone en familjemedlem, som dessutom håller sig hemma, dock utan att utföra något arbete. I vissa fall kan jag vara produktiv även i detta tillstånd, men inte hur länge som helst.


Fredagen den 13 oktober 2017 - Tur

Räls

En mil bort hittade jag en skjutbana i skogen. Oväntat. Som tur var var det ingen som använde den just idag.


Lördagen den 14 oktober 2017 - Pinne

Röja

Idag har jag varit sådär manlig igen. Den bitvis ogenomträngliga skogen mellan hagen och bäcken ska bli trevlig igen. Man ska kunna gå där utan risk att få en pinne i ögat. Men ska kunna föreställa sig hur det såg ut där förr i tiden, då här fanns en eldriven kvarn modell större. Bort med sly, sly och mera sly. Efter det tar vi itu med de lite större träden, i alla fall de man kan fälla själv mwd hjälp av en enkel elkedjesåg. Det blir fint det!


Söndagen den 15 oktober 2017 - Bio

Bio

Idag har de varit på bio för första gången i sina liv. My Little Pony: The Movie var förvånande nog stundtals lite läskig men upplevelsen var lyckad.


Måndagen den 16 oktober 2017 - Discovery

STD

Måndagkvällar är julafton, ty då tittar vi på nya rykande färska avsnitt av Star Trek: Discovery. Serien började riktigt bra, andra och tredje avsnitten var lite trevande men nu är många av karaktärerna hyfsat väl etablerade så framtiden ser ljus (och mörk) ut.


» Senaste!


 • Prenumerera! • Hem 
  RSS
  EgoEgo 
  Nyligen
   

  Lyssna på Radio Paradise!