Fredagen den 8 juni 2018 - Lång

Teater

Idag var det teater. Scenen var 1.7 meter över golvet och på första parkett satt publiken på små stolar och tittade upp. Pjäsen hon spelade hade ingen särskilt tydlig struktur men den hade i alla fall många huvudrollsinnehavare. Och den var vääääldigt lång.


Lördagen den 9 juni 2018 - Vila

Han

För allmän beskådan hade han blivit räddad på flygfältet av en räddningshelikopter. Nu låg han och tog igen sig på ett av helikopterns hjul medan barn och vuxna tog sig en titt i helikoptern och småpratade med Search And Rescue-personalen. Hans ena fot var i en obehaglig vinkel, minst en hand och ett huvud (?) var borta. Klart man måste vila upp sig då.


Söndagen den 10 juni 2018 - Grillen

Korv

Hon är, vad vi vet, inte någon korvälskare, men däremot en mycket nyfiken katt. Och här mycket nyfiken på hettan från glöden. Hon sniffade, funderade och gick sen till skogs och kom tillbaka med  en sork i munnen. Den fick inte vara med på grillen.


Måndagen den 11 juni 2018 - Lagomt

Läsa

En liten vardagshandling på den lokala affärn resulterade i högläsning innan middagen. En lagomt dåligt tecknad disneyhistoria om en kanin och en sköldpadda.


Tisdagen den 12 juni 2018 - Klart

Klart

Klart är en bra väderförutsägelseapp, enkel, äkta, trovärdig och ofta korrekt. Det enda som fattas den är att det inte finns någon möjlighet att stänga av reklamen, som lägger sig som blaffor mitt i prognoserna. Om den misslyckas att ladda en reklambild så får man en klart-koloss mitt i listan istället. Jag köper gärna appen för att slippa reklamen. De ”funderar” på att göra en reklamfri betalapp i framtiden eftersom det är fler som efterfrågat detta. Fundera icke, bara gör. Det är inte svårt, tro mig.

(Varför är jag intresserad av vädret i Lund på torsdag? Jo, för en massa studenter tar studenten där då.)


Onsdagen den 13 juni 2018 -

Kupé

Lycka är att ligga överst i egen kupé och titta på My Little Pony.


Torsdagen den 14 juni 2018 - Dundrade

Ut

Flugan

Till dånande Avicii (bl a) dundrade de ut så småningom. En brorson tog studenten. Huset är före detta Lunds universitets anatomiska institution, numera privat gymnasieskola. Klart man som veteran tar på sig flugan och den 27 år gamla studentmössan och firar med en very-soon-to-be sexåring på axlarna. Ryggen höll.


Fredagen den 15 juni 2018 - Sommarlov

Sommarlov

Att vara med på inspelningen av svt:s Sommarlov och se Malin, Alex, Angelika Prick och inte minst Sommarskuggan PÅ RIKT var ett av de mest absolut efterlängtade eventen på denna resa. Att det innefattade att sitta ner på gräset och roas av en publikuppvärmare mellan tagningarna var kanske inte exakt vad hon hade förväntat sig.


Lördagen den 16 juni 2018 - Möten

DSC_0273-01

Pingvin

Isbjörn

Idag drog vi utomlands och gick på zoo. Mona hade så bråttom att hinna se allt att hon säkert hade missat hälften om inte vi vuxna hade jobbat hårt med att sänka tempot en smula. Nevertheless ägde ett antal oförglömliga möten rum som vi hoppas hon bär med sig. Det här oväntade mötet hoppas vi dock att hon inte bär med sig:

Häst


Söndagen den 17 juni 2018 - Dans

Dans

Resdag idag. Här mellanlandar vi i järnvägsknuten Nässjö och ska snart äntra ett krösatåg till Tranås. Värt en liten dans.


Måndagen den 18 juni 2018 - Lennart

Lennart

Nedanför ett lutande torg och ovanför en parkering stod han. Eller snarare hans huvud. Lennart. Glada Lennart. Tranås-sonen. Jag hälsade på honom innan det var dags att äta en lokal hamburgare i värsta hitchcock-stilen. Som mest satt åtta pommes-sugna kajor {varav tre i bild) på drygt armlängds avstånd och väntade tålmodigt.

hdr_00035_0-01


Tisdagen den 19 juni 2018 - Hon

Hon

Det är som om hon är en barnversion av min mamma. Sprallig, tankfull, nyfiken, pysslig, klok. Altt går runt, kommer tillbaka.

Vi satte dit en fjäril, en tagetes och liten jordgubbsplanta. Mamma skulle ha varit sjukt nöjd. Hon älskade ju jordgubbar.


Onsdagen den 20 juni 2018 - Når

Lång

Efter mycket kärt besök i Farsta mäter vi hur lång hon egentligen har blivit. Hälarna på marken, rak rygg. Hon når ändå upp till Odenplan (pga något låg fotovinkel).


Torsdagen den 21 juni 2018 - Nedsölade

Tors fiske

Midgårdsormen kräks vatten rätt i Tors ansikte. Mjölner verkar inte bita på ormen. Fontänskulpturen på Mariatorget.

Idag blev vi nätt och jämt nedsölade av Sköndals störtregn, men vi lyckades istället ta oss varsin glass i en tobaksaffär, innan vi gick och sa farväl till före detta kursaren S med D och lille K. Sen inleddes projekt ”Hålla Mona (och oss själva) vakna innan hemfärd klockan 23.15”, vilket lyckades ganska väl med middag på Vapiano och efterrätt hemma hos E & F med W & C. Med gosh vad hon somnade snabbt när vi väl var ombord på nattåget. Bra resa!


Fredagen den 22 juni 2018 - Dummaste

Midsommar

Borta bra men hemma absolut bäst. Oklippt gräs (men inte överallt – tack morfar!), högvuxna lupiner samt midsommarstörtregn.

Funderar över resans dummaste fråga: ”Och du trivs fortfarande däruppe i Norrland?” Det finns många dräpande svar och motfrågor till det, men frågan kom så plötsligt och jag ville inte heller förstöra den allmänna stämningen just där och då.


Lördagen den 23 juni 2018 - Tanka

Hemma

Egentligen är det Den Långa Rödhåriga som är hennes favorit när det gäller att krypa ihop i en famn, men nu behöver hon uppenbarligen tanka goskontot med en skäggig gubbe efter att ha var svältfödd på den varan i en dryg vecka.


Söndagen den 24 juni 2018 - Underbara

Klöver

Den inte på två veckor klippta gräsmattan nere vid tjärnen var nu full med klöver. Luktar och smakar gott. Men vi kan ju inte ha en djungel bara för att blidka våra och humlornas smaklökar. Vår underbara batteridrivna gräsklippare mejar ner det utan att att tveka.


Måndagen den 25 juni 2018 - Dom

Dom

Dom.


Tisdagen den 26 juni 2018 - Lyx

Jobba

Provade sitta på en brygga och arbeta. Solen brände eventuellt lite för mycket på hjässan, men bortsett från det gick det alldeles utmärkt. Alltså, vicken lyx.


Onsdagen den 27 juni 2018 - Tävling

Springa

Drängsmarksterrängen är ett motionslopp som arrangeras varje onsdagkväll under sommaren. Man får välja mellan att springa 800 meter, 1,5, 2,5, 5 eller 9,7 kilometer, på skogsstigar öster om Drängsmark. (9,7-kilometersspåret går förbi hyfsat nära vårt hus.) Själv behövde jag testa om ryggen håller för lite sammanhållen löpning. Mona skulle få uppleva lite organiserad tävling, så 800 meter fick räcka den här gången. Cirka sju minuter. Varav ungefär hälften hand i hand med nyvunnen treårig vän och medlöpare.


Torsdagen den 28 juni 2018 - Här

Långben

Hon satt i en Långben med stirrig blick och guldtand, jagandes av en övernöjd Batman med R på ryggen. Jag är osäker på på vilket sätt jag ska skratta åt det här.


Fredagen den 29 juni 2018 - Nöjd

Fisk

Hon var oerhört nöjd med att hittills fångat tre abborrar och en mört, varav en abborre avled ganska snabbt så att hon fick lov att hålla och känna på den.

Morot

Jag var oerhört nöjd med att ha en dotter som iklädd grönglittriga kattöron övade någon slags dans framför hallspegeln samtidigt som frun skalade morötter iklädd rosa kattöron med avlång partyhatt/enhörningshorn.

Mamma

Den här ödlemamman var dock inte nöjd med att vi rensade bort skrot och stock för att göra plats för en studsmatta med vattenspegelsutsikt.


Lördagen den 30 juni 2018 - Hopp

Hopp

Om det är för kallt för ett dopp så kan man numera ta sig ett hopp. Nära till vatten, skog, fågelholkar och växthus.


Söndagen den 1 juli 2018 - Skog

Skog

I en skog nånstans mellan Drängsmark och Byske. Långt från närmaste asfalt. Värmen. Stillheten. Björnfrossan.


Måndagen den 2 juli 2018 - Bro

Såga

Såga sönder en bro på en lekstuga. Dränka in ändar och annat gammalt trä med impregneringsolja. Såga till nya fräscha trädelar. Skruva fast. Såga till spjälor och trallvirke, skruva fast. Måla. Gå vidare till nästa projekt.


Tisdagen den 3 juli 2018 - Korridor

Korridor

Den här bilden fick jag inte ta.

Det är inte från något flådigt hotell, eller jo, på sätt och vis… Det är en replika av en korridor från R.M.S. Titanic, från den vandrande utställningen om dito. En bra utställning.

Jag vågade inte känna på någon av hyttdörrarna. Tänk om jag då vips hade hoppat tillbaka 106 år och dragits in i den verkliga händelsen, utan någon möjlighet att ta sig tillbaka till nutid?


Onsdagen den 4 juli 2018 - Bry

BOTFOJ

Jag kunde inte bry mig mindre om att detta datum firas som nationaldag i USA. Däremot bryr jag mig mer om denna. Bra film, ännu bättre musik av John Williams.


Torsdagen den 5 juli 2018 - Kvällstur

Bastuhällan

Vi tog en liten kvällstur med Kitty i Kågefjärden. Vid Bastuholmen gjorde vi an och åt middag. Sjögräsnudlar med tillbehör. Onödigt (?) nyttigt och sjukt gott. Ett par geocacher tog vi också. En supernajs upplevelse, inte minst när vinden hade lagt sig ner för att sova.


Fredagen den 6 juli 2018 - Hon

Mona

Hon.


Lördagen den 7 juli 2018 - Hänförd

Cirkus

A var direktören. Mona och R och F och E och H utförde konster, tillsammans och var för sig. Manegen var säker, miljön storslagen och publiken hänförd.


Söndagen den 8 juli 2018 - Loppis

Loppis

En av sommarens alla traditioner är att köra ett par mil till Lillkågeliden och en loppis inhyst i ett lagom nedgånget hus där. Många rum, många fynd, bland annat en liten docksäng och en solstol modell äldre.


Måndagen den 9 juli 2018 - Badring

Strand

Säsongspremiär på en strand med liten badring.


Tisdagen den 10 juli 2018 - Stege

Flotte

Efter att hon hade gått och lagt sig fortsatte jag att jobba på en liten stege att ha på den inre bryggan, nu när den yttre bryggan tjänade som flotte en bit ut på tjärnen. Jag skulle ha kunnat ställa en högtalare på flotten och köra Uno Svenningsson på högsta volym men jag är inte säker på att grannarna hade uppskattat det.


Onsdagen den 11 juli 2018 - Parkerade

Enhörning

Den gigantiska enhörningen Milda fick tyvärr inte följa med in i huset. Hon parkerade sig istället utanför hennes fönster. Hon kanske ville ha gott om tid att förbereda sig för morgondagens revelj.


Torsdagen den 12 juli 2018 - Alternativ

Barn

Den visade sig nästan vara lite för stor för lek i badvatten för barn under 1.40. Men den fungerar alldeles utmärkt som alternativ hoppborg. Man kunde lätt missta tre barn för minst det dubbla när flamset runt den peakade. Det är inte ens säkert att benen till vänster och höger om dess hals tillhör samma barn.


Fredagen den 13 juli 2018 - Plumsa

Gräs

Den Långa Rödhåriga (eller snarare vi numera, eftersom vi är gifta) har ju en stuga i Bröntjärn, Brännkälen, bortom Skråmträsk. Dit kunde man förr ta sig med bil genom hyfsat högt gräs, men icket nu längre. Nu blev det till att plumsa. (På bilden är vi på väg bort från stugan, till vägen.) Tur att fästingarna inte brett ut sig till oss i norr (ännu).


Lördagen den 14 juli 2018 - Plocka

Gubbar

I Skråmträsk säljer de jordgubbar. Man måste plocka dem själv. 120 kronor för åtta liter stora och saftiga. Vad kostar en liter Finnerödjagubbar utanför ICA?


Söndagen den 15 juli 2018 - Norrmän

Klart

Egen naturpool i all ära, men idag längtade vi efter lite klart klorvatten och norrmän. Då far man till Byske.


Måndagen den 16 juli 2018 - Storspigg

Fisk

Från en oansenlig men ändamålsenlig liten brygga vid Lillkågeträsket försökte de medelst en smula otillräckliga redskap fånga storspigg. Det gick sådär, men vad gjorde det?


Tisdagen den 17 juli 2018 - Nära

Vagn

En glänsande röd niofemma av senaste modell (första generationen, sista årsmodellen) och en nära veteranklassad Polar från 1977. Läge för white trash-familjen att ge sig ut på en kort trailer trash-resa.


Onsdagen den 18 juli 2018 - Livet

Ned

Vi studsade ut till Bjurökkubb och ställde husvagnarna på en naturcamping nära stranden. Hettan var lagom men havet var svalt. Solen gick ned i nordnordost vid halvelvatiden. En strandtrubadur spelade i bakgrunden.

Livet.


Torsdagen den 19 juli 2018 - Livet

Stor

Vi drog till den majestätiska stranden Storsand ikväll. Glest befolkat, varmt vatten. Livet igen!


Fredagen den 20 juli 2018 - Het

Camp

Här har vi stått i ett par nätter. En gränd som stundtals blev lite väl het, men då bär man helt sonika bort matbordet dit det finns skugga.


» Senaste!


 • Prenumerera! • Hem 
  RSS
  EgoEgo 
  Nyligen
   

  Lyssna på Radio Paradise!